Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Boxerská extraliga mužských družstev ČR 2017/2018 vyvrcholí závěrečným 6. kolem o nejbližším víkendu. V zápase mezi rohovníky BC DTJ Prostějov a SKP Sever Ústí nad Labem (sobota 5. května od 19.00 hodin ve Společenském centru) zdánlivě o nic nepůjde, neboť prostějovští boxeři rozhodli o svém triumfu v soutěži už s velkým předstihem po čtvrtém dějství a mistrovský titul jim nemůže nic vzít. Přesto bude mít tenhle mač značný náboj z několika různých důvodů. Pojďme si je shrnout.

1. Hanáci chtějí vítěznou rozlučku
Jak už jsme zmínili, borci DTJ se stali extraligovými vládci aktuální sezóny suverénním způsobem, když vyhráli všechny své čtyři úvodní duely (nad Třeboní 10:6, v Ústí 10:6, v Děčíně 16:0 kontumačně a nad Děčínem 12:4). Ten pátý v Třeboni sice nedávno vynechali ze zdravotních důvodů, ovšem teď jsou v plné síle zpět a při loučení se soutěžním ročníkem touží znovu demonstrovat své zlaté kvality. „Nastoupíme v nejsilnější možné, dá se říct kompletní sestavě. Tím pádem je náš cíl jednoznačný: zvítězit. A zároveň ukázat všem příznivcům boxu, kteří dorazí do hlediště ´Kaska´, pokud možno špičkový sport. Rádi bychom v domácím prostředí potvrdili, že momentálně jsme v České republice nejlepším týmem,“ řekl hlavní trenér BC Petr Novotný.

2. Severočeši ještě bojují o stříbro
Ani celku SKP Sever zdaleka nemusí chybět motivace. Po mizerném podzimním vstupu do soutěže se postupně zlepšovali, v minulém kole dokázali porazit Děčín. A tím pádem zůstali teoreticky ve hře o posun na konečné druhé místo tabulky, čímž by dosáhli na stříbro v extralize. Podmínkou ale samozřejmě je vyhrát v Prostějově. „Nedokážu spolehlivě odhadnout, nakolik vážně ‚Ústečáci‘ zápas u nás vezmou a jestli jim opravdu ještě půjde o to, aby naplno zabrali. Pevně však doufám, že ano a v sobotu dorazí s dobrou sestavou. Potom by naše vzájemné utkání s nimi mohlo mít vysokou úroveň, podobně jako minulá bitva doma proti Děčínu. A takový boj my určitě chceme, ať si to lidi užijou,“ zmínil Novotný podstatný faktor.

3. Šampióni převezmou trofej
Hodně atraktivní součástí večera se stane jedna sice mimosportovní, leč tím důležitější společenská událost. Jaká? Rohovníci détéjéčka slavnostně převezmou pohár i zlaté kovy za své extraligové vítězství, čímž bude oficiálně posvěcen jejich zisk mistrovského titulu s letopočtem 2017/2018.
„Schválně jsme udělali takový slavnostní zápas a domluvili se s vedením České boxerské asociace, že by bylo vhodné, kdyby nám v rámci něj předalo jak trofej, tak medaile. Pevně věřím, že lidi z ČBA tuhle základní věc zvládnou a my zvedneme pohár nad hlavu, ukážeme ho fanouškům, podělíme se s nimi o radost,“ přeje si Novotný.

4. Součást MČR školní mládeže
A ještě jedna významně zajímavá okolnost doprovodí rohovnickou bitvu Prostějov versus Ústí nad Labem. Svým termínem totiž spadá přesně doprostřed Mistrovství republiky školní mládeže 2018, jež oddíl DTJ pořádá v prostějovském KaS centru od pátku 4. do neděle 6. května. „Ideální bude, když se diváci přijdou kouknout na mladé boxerské naděje a konkrétně v sobotu pak zůstanou až do večera na ten zlatý hřeb v podání mužů. Navíc právě talentovaní účastníci šampionátu se můžou během extraligového zápasu změnit ve fanoušky a sledovat, jak bojují dospělí. Snad to bude stát za to, ať si všichni odnesou pěkný zážitek,“ doplnil kouč Petr Novotný s tím, že vstupné na střetnutí extraligy činí 60 korun, děti a mládež mohou do hlediště zdarma.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...