Dobré poledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Velkou akci celostátního významu vzal na svá organizační bedra boxerský oddíl BC DTJ Prostějov. V termínu 4. až 6. května uspořádá Mistrovství republiky školní mládeže 2018, dějištěm třídenního klání se stane Společenský dům v Prostějově. A ke sportovním příznivcům letí jasná zpráva: přijďte se podívat na nejmladší rohovnické talenty naší země, vstup je pro každého zdarma!

„Tenhle šampionát je určen pro mladé naděje boxu ročníků narození 2004 až 2007 a koná se teprve poněkolikáté, jde spíš o novinku posledních let. Dříve se mistrovství pro vyznavače našeho bojového sportu tak nízkého věku nedělalo, ale časy se mění a je dobře, že tenhle přebor vznikl. My jsme se ho rozhodli pro letošek ujmout s tím, že roli pořadatele dost rozsáhlého turnaje chceme samozřejmě zvládnout co nejlépe,“ pověděl Večerníku šéf a trenér DTJ Petr Novotný.
Na pořadu budou váhové kategorie od 30 do +100 kilogramů po dvou až třech kilech. Jednotlivé duely potrvají 3x 1,5 minuty, vše ale odstartuje už vážení v pátek 4. května do 11.00 hodin dopoledne. Páteční program se následně zahájí ve 14.00 hodin vyřazovacími boji, v sobotu 5. května bude zápasový maratón pokračovat od 13.00 hodin semifinálovými mači a v neděli 6. května celé MČR vyvrcholí od 10.00 hodin finálovými utkáními.
„Vzhledem k tomu, že dohromady máme třicet vah, tak nás čeká skutečně ohromná porce zápasů. A v neděli slavnostní vyhlášení plné třicítky kategorií, což bude taky mazec. Ale na všechno se důkladně chystáme tak, aby střetnutí odsýpala a náplň běžela pokud možno bez problémů či zádrhelů. Na organizaci spolupracujeme se Střední odbornou školou podnikání a obchodu, tamní studenti nám budou pomáhat. A důležité rovněž je sehnat ubytování pro účastníky šampionátu, kterých se hlásí spousta ze všech koutů České republiky,“ upozornil Novotný.
Mezi národní elitou do čtrnácti let svou šanci zkusí i čtyři zástupci prostějovského oddílu: Adam Uhlík (do 40 kg), Markus Šándor (do 44 kg), Barbora Mahrová (do 48 kg) a Filip Jílek (do 54 kg). „Adam boxuje už skoro pět let, má dost zkušeností a na turnaji v Maďarsku skončil nedávno druhý. Je podobně jako Markus, který přivezl z Maďarska bronz, hodně talentovaný a oba rozhodně mají medailovou naději. U Báry záleží, jak to zvládne kondičně, po technické stránce je velmi šikovná. A Filip je sice tvrdohlavý, ale na druhé straně maximálně bojovný kluk s velkým srdcem. Všichni potřebují trochu nezbytného štěstí na los, mezi nejlepší se každopádně dostat můžou,“ odhadoval kouč BC.
V roli prvního muže pořadatelského štábu si přeje zejména to, aby šampionát skončil organizačním úspěchem. „Přípravy jsou v plném proudu a jako zpestření jsme se rozhodli do programu zařadit několik věcí navíc. Například vystoupení Taneční školy Pirouette, dvě speciální ocenění Nejtechničtější boxer a boxerka MČR + Nejbojovnější boxer a boxerka šampionátu, pro každého vítěze či vítězku jednotlivých kategorií pak budeme mít hezkou originální cenu od uměleckého kováře. Kromě toho očekáváme osobní přítomnost zástupců Statutárního města Prostějov a Olomouckého kraje coby našich nejvýznamnějších partnerů, kteří prostějovský box výrazně podporují. Srdečně zveme do hlediště ´Kaska´ příznivce sportu na špičkový mládežnický box. Třeba přijdou i kluci a holky, jimž se souboje zalíbí, a následně rozšíří naši členskou základnu. Celkově chceme ukázat, že dokážeme zvládnout natolik velké a důležité akce. I s výhledem do budoucna,“ uzavřel Petr Novotný. 

19 plakat mcr mladez

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...