Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V Trutnově se koncem února uskutečnilo Mistrovství České republiky juniorů a juniorek v boxu. Na šampionát odjeli bojovat o medaile také tři zástupci DTJ Prostějov. Miroslav Šandor bojoval velmi urputně, na medaili však nedosáhl. To dámy v rukavicích byly šťastnější.

Michaela Brančíková si vyboxovala krásné druhé místo a stříbrnou medaili, Magdaléna Vrbová dokonce ve své kategorii vystoupala na nejvyšší stupínek. 

Hned dvě z trojice želízek prostějovského oddílu BC DTJ se vrátili z výjezdu na Mistrovství České republiky juniorské a kadetské kategorie s medailí. S cenným kovem na krku se mohly pochlubit zástupkyně ženského boxu.
Miroslav Šandor se v nejsilněji obsazené váze únorového juniorského mistrovství - ve váze do 69 kg - utkal se svým rivalem z jihomoravské oblasti Honzou Polákem z Brna. Oba se dobře znali ze soustředění SCM, kde se společně připravovali právě na tuto událost. „První kolo bylo jednoznačně v režii našeho Mirka. Ten boxoval velmi ukázněně a po tvrdém kontru ze zadní ruky, kdy Polák šel do kolen, dokonce poslal svého soupeře do počítání. Ve druhém kole začal Šandor trochu slábnout a toho využil Polák a počítání po sérii třech úderů Mirkovi vrátil. V závěrečném kole zapracovala na našem borci nervozita z toho, že předchozí kolo ztratil, a tak už nedokázal zvrátit utkání ve svůj prospěch. Mirek si tak odbyl premiéru na MČR, ale na medaili si bude muset ještě rok počkat,“ přiblížil souboj svého svěřence trenér mládeže Martin Klíč.
Co se nepodařilo Šandorovi, neplatilo pro zbylé dvě odchovankyně prostějovského oddílu. Ty byly nasazené do finále ve svých vahách jakožto účastnice reprezentačního soustředění žen a čekaly na své soupeřky, které měly vzejít ze semifinálových bojů. Ve váze do 64 kg se ve finále proti Magdaléně Vrbové postavila Vanessa Kolaříková z týmu X-fight Ostrava. „Obě už se spolu v ringu jednou potkaly a z vítězství se radovala Mája. Byla tedy favoritkou a stačilo neudělat chybu a utkání si pohlídat,“ věděl moc dobře Martin Klíč. Vrbová jeho slova naplnila, vyhrála s přehledem všemi hlasy rozhodčích 5:0 na body a stala se tak historicky první odchovankyní prostějovského ženského boxu, která dosáhla na titul Mistra České republiky.
Její oddílová kolegyně Michaela Brančíková se ve váze do 69 kg utkala ve finálové bitvě s Kateřinou Kutálkovou z Fit K.O. Staré Město. „Michaela předvedla velmi bojovné utkání. V její krátké začínající kariéře bych se nebál říct, že to bylo zatím její nejlepší utkání. Ač na vyspělejší a o rok starší Kutálkovou nestačila a musela se spokojit se stříbrnou medailí, boxovala opravdu velmi takticky a chytře. Ve třetím kole dokázala dokonce zabojovat a získat toto kolo ve svůj prospěch. Byla to opravdu povedená finálová bitva,“ neskrýval kouč spokojenost. Michaela tak zakončila úspěšné tažení prostějovských mladých boxerů na juniorském mistrovství.
„Chtěl bych moc poděkovat za vzornou reprezentaci a zisk dalších cenných kovů pro prostějovský oddíl. Těším se na příští rok, protože všichni tři ještě naposledy budou moci startovat mezi juniory. Děkuji taktéž svým kolegům trenérům, kteří se podíleli na přípravě a zasloužili se o tento úspěch. Jmenovitě Zdeňku Mickovi, Karlu Kociánovi a Zdeňku Plívovi. Samozřejmě velký dík patří i našemu lodivodovi, který nás všechny táhne dopředu a tím není nikdo jiný než předseda BC DTJ Prostějov a hlavní trenér Petr Novotný,“ vzkázal trenér mládeže Martin Klíč.
Uplynulý víkend se obě děvčata představily na mezinárodním turnaji kadetek a juniorek v Klokočově na Opavsku (přineseme v příštím - pozn.red.), mladší z bratrů Šandorů Markus pak tento týden bude hájit prostějovské barvy v Maďarsku na turnaji olympijských nadějí. Vrcholem pak bude květnové republikové mistrovství mládeže v Prostějově.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...