Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Minulou sobotu se odchovanci BC DTJ Prostějov popasovali se svými soupeři v rámci 8. kola oblastní soutěže, která se tentokrát konala v Kroměříži. Do „hanáckých Atén“ se sjelo bezmála sto třicet boxerů a boxerek z jižní i severní Moravy, ale také ze Slovenska. Dvěma ringy pod jednou střechou haly Slavie tedy prošlo celkem třiašedesát dvojic ve všech věkových i váhových kategoriích. Barvy a znak prostějovského klubu hájilo celkem osm boxerů.

O první body se zasloužila Mája Vrbová, která po tříkolové bitvě svou soupeřku Kolaříkovou z X-FIGHT clubu Ostrava porazila 3:0 na body. „Až na pár technických chyb, které před republikou ještě doladíme, boxovala perfektně, a svou soupeřku doslova přejela. V prvním kole po kombinaci levého háku s pravým direktem poslala Mája Kolaříkovou k zemi, ve druhém pak ještě jednou do počítání,“ zhodnotil vystoupení své svěřenkyně trenér mládeže Martin Klíč. Tato velmi cenná výhra je obzvláště důležitým faktorem před blížícím se mistrovstvím ČR, kde budou Vrbová spolu s Míšou Brančíkovou a Miroslavem Šandorem bojovat o medaile.
O další skalp se postaral Dorian Kropog. Ten ve váze do 30 kg porazil Herziga z Těmic. Utkání, ve kterém měl Dorian po prvním kole navrch, se už druhého nedočkalo, protože jeho soupeř souboj vzdal. „Dorian je náš nejmladší, ale asi největší talent. Pochválil ho dokonce i reprezentační trenér Slovenska pan Tibor Hlavačka, který přijal pozvání a na tuto oblast také dojel se svými odchovanci,“ poznamenal Klíč.
V dalším velmi sledovaném utkání se střetli Adam Uhlík proti Antoniu Hauerovi z Dukly Olomouc. Po vyrovnaném utkání se nakonec rozhodčí přiklonili k výhře prostějovského borce. „Kdyby se boxovalo v Olomouci, mohlo by to ale být klidně opačně. I tak zaslouží pochvalu oba borci, odboxovali totiž jedno z nejlepších utkání kategorie školní mládeže,“ konstatoval trenér Martin Klíč.
V té samé kategorii si zaboxoval i další borec DTJ Filip Jílek. Ten se postavil proti zkušenějšímu Polákovi z týmu BC Poruba. Vyrovnané utkání ve svižném tempu, rozhodčí se nakonec přiklonili na Polákovu stranu. Jílek však nedal svou kůži lacino a odboxoval pěkný zápas.
O poslední výhru v dorostenecké kategorii se postaral starší z bratrů Šandorů Miroslav. Ten porazil se svými dvanácti zápasy Nicolase Čurdu ze Znojma, který jich má na kontě již bezmála pětadvacet. „Na Mírovi byla nejvíce vidět únava po soustředění, kde doslova celý týden dřel jako pes. Utkání ustál a nakonec vyhrál na body,“ radoval se Klíč.
Dorostence na oblasti doplnili i tři muži – Pavel Zajíc, Nicolas Dzurňák a Pavel Ján. První dva jmenovaní na své soupeře nestačili a prohráli na body, Pavel Ján pak porazil kroměřížského Marka Chmelu v utkání, které bylo součástí galavečera, který navazoval na oblastní ligu.
„V rámci jihomoravské oblasti, kde máme již půlku turnajů za sebou, si držíme ve dvou kategoriích školní mládeže první místo. Holky byly pozvány na soustředění reprezentace do Kašperských hor, kde se ukázaly v dobrém světle, a pokud uspějí na víkendovém MČR juniorů, mohou se podívat i na květnové mistrovství Evropy do Itálie,“ neskrýval radost trenér mládeže Martin Klíč.
Již tento čtvrtek, kdy startuje juniorské mistrovství republiky v Trutnově, se tak premiérově poperou o mistrovské tituly Marie Vrbová a Michaela Brančíková. Ženské duo doplní Miroslav Šandor. „Do finále by se určitě dostat mohly. Uvidíme, jak to holkám půjde. Je to trošku i o štěstí, jaký bude los, ale připraveni rozhodně jsme. Trénujeme, makáme, teď už jen ladíme formu,“ věří v úspěch svých svěřenkyň Martin Klíč.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...