Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

43 dtj_mostPět boxerů hájících v domácí extralize barvy BC DTJ Prostějov zamířilo na tradiční Velkou cenu Ústí nad Labem. Třiačtyřicátý ročník prestižního turnaje jim ale výsledkově nevyšel. Jeden po druhém se rozloučili hned po prvním zápase.

„Hamo Aperjan i Davida Hunanyan měli na úvod volný los. Miroslav Šerban narazil na Litevce, který patří k širší evropské špičce. Co mám ohlasy od diváků i prezidenta Žáčka, byli celkem nespokojeni s rozhodčími. Po dvou vyrovnaných kolech skákali body pouze na stranu soupeře a Mirek prohrál docela výrazným rozdílem,“ zamrzel los i subjektivní hodnocení arbitrů prostějovského kouče Pavla Dudu.

Hned druhý duel celého turnaje obstaral souboj maďarské posily BC DTJ Norberta Kaluczy s Irem Paddy Barnesem. V extralize nastupuje Kalucza v nejnižší váze do 56 kilogramů, zde se musel vlézt do limitu ještě o čtyři kila menšího a svému soupeři podlehl hladce 6:21 na body.

V „šedesátce“ dopadl velmi podobně Miroslav Šerban. Český reprezentant se postavil litevskému mistru Gytisi Vaitkusovi a svedl tři vyrovnaná kola, bodově ale ani v jednom nestačil a prohrál 9:16. „Doufal jsem, že Mirek dosáhne aspoň na medaili, on sám z toho byl mírně špatný. Bohužel to nevyšlo. Teď odpočívá a chystá se na extraligu,“ zmínil k jeho výkonu Duda.

Těžkého soupeře v hmotnostní kategorii do 75 kilogramů vyfasoval Vít Král. Proti dalšímu českému reprezentantovi a mistru republiky z Rakovníka stál mistr Evropy mezi kadety a nově i mezi boxery do třiadvaceti let Jason Quigley a dvaadvacetiletý Ir pozici favorita beze zbytku potvrdil. Konečný výsledek zní 6:20 z pohledu prostějovského borce.

Ve čtvrtek zasáhl do turnaje i druhý účastník v „šedesátce“ Hamo Aperjan. Cestu mu zkřížil slovenský talent Michal Zatorský a teprve osmnáctiletý boxer zpoza východních hranic kraloval. Vedl si nekompromisně a postoupil dál po výsledku 21:7.

Jako poslední z členů BC DTJ se představila nová posila David Hunanyan. V „jednaosmdesátce“ na něj čekal Číňan Meng Fanlong, boxující v obráceném gardu. Dvacetiletý a fyzicky dobře připravený Hunanyan si s tím nedokázal poradit a prohrál 6:18.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...