Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Je tomu téměř na den přesně, kdy před pěti měsíci naposledy nastoupili prostějovští rohovníci do extraligového ringu. Z Ústí nad Labem si tehdy v rámci derniéry minulého ročníku přivezli remízu 8:8, jež v konečném důsledku znamenala druhé místo a stříbrné medaile. Již tuto neděli si fanoušci tohoto úpolového sportu přijdou opět na své znovu. Po volném losu v úvodním dějství přivítají boxeři BC DTJ v rámci druhého kola Extraligy družstev ČR Hydrokov Třeboň. Duel je naplánován na tradiční nedělní odpoledne.

Konec září znamenal pro většinu klubů bojujících v extralize družstev pro nadcházející ročník start nové sezóny. Jediným, kdo měl volný los, byli právě boxeři prostějovského DTJ. Odložený start tak proběhne právě nyní. „Měl jsem možnost vidět všechny borce, kteří u nás budou nastupovat, a věřím, že předvedou dobré zápasy. Diváci se mají rozhodně na co těšit,“ zve na úvodní střetnutí kouč Petr Novotný. Ten má k dispozici stabilní opory, jež boxovaly i minulý rok. „I nadále využíváme možnost mít v klubu dva cizince, kterými zůstávají Viliam Tankó a Erik Tlkanec,“ uvedl na adresu dvou slovenských boxerů Novotný, kterého ale mrzí odchod čerstvého mistra republiky Miloše Bártla právě do týmu prvního soka.
Na jeho adresu kouč uvedl: „Třeboň bude velice nepříjemná. Ve svých řadách mají dva úřadující mistry republiky, již zmíněného Miloše a také Adama Kolaříka v super těžké váze, ale také šikovné cizince. Boxují slušně, mohou určitě překvapit.“
Poté, co měl prostějovský klub v prvním kole volno, zvažoval odložení i toho druhého. Na vině je současně probíhající mistrovství Evropy juniorů, kde bude mít i Prostějov dvojí zastoupení. Adam Trnčák, ale především domácí odchovanec Pavel Ján, se budou rvát o evropský primát. „Nakonec jsme ale od záměru ustoupili. Natěšenost na první duel je velká,“ usmál se Novotný. Co se týká složení kádru, konkrétnější být nechtěl. „Situace se mění každým dnem. A konkurenci alespoň nic neprozradíme,“ odvětil Večerníku na prosbu ohledně soupisky pro nový ročník 2017/2018.
„Chtěl bych opět poděkovat statutárnímu městu Prostějov a Olomouckému kraji včetně všech partnerů za podporu. Tým by měl být kompletní a připraven porvat se o body. Záleží samozřejmě na aktuální formě, vše je otevřené, ale beru jen vítězství,“ podtrhl důležitost úvodního představení svých svěřenců Petr Novotný.
V nadcházejícím ročníku nejvyšší tuzemské soutěže se představí pouze pět celků. Kromě Prostějova a Třeboně to budou ještě borci Děčína, navrátilců z Ústí nad Labem a Ostravy. „V této konkurenci máme opět medailové ambice. V každém z kádrů jsou ale reprezentanti, bude to těžké. Bude záležet na momentálním složení. Ale kdybychom vrátili titul na Hanou, nezlobili bychom se,“ usmál se Novotný.
Zápas začíná v neděli dvaadvacátého října tradičně dvě hodiny před polednem v prostějovské sokolovně. Večerník vám přinese rozsáhlou reportáž, včetně video a fotogalerie na našich webových stránkách.

Rozlosování extraligy družstev mužů 2017/2018
1. kolo: 23. – 24. 9. 2017 SKB Hydrokov Třeboň – BC Armex rohovník Děčín, SKP Sever Ústí nad Labem – SCB Ostrava, BC DTJ Prostějov volno
2. kolo: 21. – 22. 10. 2017 Děčín – Ústí nad Labem, Prostějov – Třeboň, Ostrava volno
3. kolo: 18. – 19. 11. 2017 Ústí nad Labem – Prostějov, Ostrava – Děčín, Třeboň volno
4. kolo: 2. – 3. 12. 2017 Prostějov – Ostrava, Třeboň – Ústí nad Labem, Děčín volno
5. kolo: 16. – 17. 12. 2017 Ostrava – Třeboň, Děčín – Prostějov, Ústí nad Labem

42 letak box

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...