Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 box_sparingVIDEO Že už box není dnes jen vyloženě mužskou záležitostí, jsme se mohli přesvědčit ve středu 30. ledna v tělocvičně v Krasické ulici. Mezi hradbou mužských těl si nešlo nevšimnout i dvou zástupkyní něžného pohlaví, které se jako jejich mužští kolegové zúčastnily společného tréninku domácích rohovníků s reprezentací ČR v boxu. Tvrdý dril či samotné souboje v ringu nenechaly na nikom nit suchou. Reprezentační trenér i trenér DTJ Pavel Duda si narychlo domluvenou akci s povděkem pochvalovali.

Blížící se předehrávané kolo extraligy boxu, ve kterém nastoupí domácí borci proti rváčům z Plzně, vedlo trenéra DTJ Pavla Dudu ke spolupráci s reprezentací ČR. Ta je v současné době ve fázi soustředění a jako svého sparing partnera si ve středečním podvečeru vybrala právě prostějovské boxery, aby prověřila připravenost jednotlivých zástupců váhových kategorií na mezinárodní turnaje, které ji v brzké době čekají.

„Měli jsme na programu běžný sparing trénink s kluky z okolních klubů, a jelikož reprezentace hltala dávky na soustředění v Ostravě, trenér Larionov mě požádal, zda by se mohl se svými svěřenci také přidat. Rozhodně jsem nebyl proti, alespoň si někteří kluci mohli vyzkoušet přímý souboj s těmi nejlepšími ve své kategorii,“ prozradil nám zrod středečního sparing tréninku trenér DTJ Pavel Duda.

V ringu v Krasické ulici se vystřídalo hned několik reprezentačních borců ČR. Na Hané se například představili bratři Erik a Viktor Agatelianové, boxující v kategorii do 56, respektive do 60 kg. Dále to byli Jan Kováč a Miroslav Šerban (oba do 60 kg), Mário Baláž a Zdeněk Chládek, jenž má za sebou i účast na poslední letní olympiádě v Londýně (oba do 64 kg). Dalšími borci, kteří prověřili prostějovské boxery, byli Patrik Kliment a Robert Bilík (do 69 kg), Kamil Beníček a samozřejmě domácí borec Petr Novotný (oba do 91 kg). Středeční sparing byl okořeněn i zahraniční návštěvou ze Slovenska díky Filipu Barákovi (do 56 kg) a také díky dvěma ženám, Ester Konečné a Lucii Sedláčkové. Prvně jmenovaná na posledním mistrovství ČR získala titul v kategorii do 57 kg a neoficiální titul boxerky roku. Ve stejné kategorii se v Rakovníku představila i druhá jmenovaná, osmnáctiletá rodačka z Děčína.

„Jsme rády, že tady dnes můžeme být a zúčastnit se společného tréninku s tak skvělými boxery, jako v reprezentaci a Prostějově určitě jsou. Žádné úlevy jsme nedostaly, makáme stejně jako všichni ostatní, protože i my chceme být nejlepší a za tím stojí velká dřina,“ prozradily o středečním sparingu obě krásky.

Do jaké míry borci z reprezentace prověřili prostějovské rohovníky, to se dozvíme již nadcházející sobotu 16. února od 18 hod, kdy BC DTJ Prostějov vyzve boxery Chiméry Plzně. Reprezentaci čeká ještě několik soustředění a mezinárodních turnajů před květnovým mistrovstvím Evropy v běloruském Minsku.


„Nebude to vůbec jednoduché, rozhodně se poperu o co nejlepší umístění“

Kroměřížský rodák, který se přes boxerskou štaci v brněnském klubu zastavil až v DTJ Prostějov, již několik let působí také ve výběru reprezentace ČR. Ještě donedávna jsme jej měli možnost sledovat v kategorii do 64 kg, v současné době tento mladý boxer působí ve váze do 60 kg. Úřadující mistr ČR v boxu do 64 kg byl krůček od účasti na LOH 2012 v Londýně, bohužel důležitý souboj, jenž by jej kvalifikoval na olympiádu, nedotáhl do vítězného konce a ztratil tak naději reprezentovat Českou republiku na tomto velice prestižním klání. Zeptali jsme se proto tohoto prostějovského borce, jak se udržuje ve formě a jaké cíle od něj můžeme v nejbližších měsících očekávat.

V extralize stále boxujete v kategorii do 64 kg, v reprezentaci však působíte o kategorii níž. Co vás vedlo k tomuto rozhodnutí?

„Zjistil jsem, že mám v těle příliš sladkého, protože jsem váhu udržoval i pojídáním sladkostí. To jsem omezil, navečer úplně eliminoval a cítím se teď mnohem lépe a silněji. Byla to dobrá volba.“

05 box_serbanV reprezentaci působíte již několik let, jaké úspěchy jste za tu dobu zaznamenal?

„V reprezentaci se pohybuji již sedm let a za tu dobu jsem vybojoval několik titulů mistra republiky ve své kategorii. Na posledním mistrovství v roce 2012 to byl titul mistra ČR do 64 kg.“

V jaké fázi tréninku se nyní nacházíte a co vás v nejbližší době čeká?

„S novým trenérem Larionovem jsme právě ve fázi soustředění, ještě několik jich máme před sebou, dnešní sparing na domácí půdě byl skvělou vložkou v náročném programu, který nás čeká. V nejbližší době mě čeká mezinárodní turnaj v maďarském Debrecenu, který je na velmi vysoké úrovni a netroufám si odhadnout, do jaké míry se mi povede, samozřejmě se budu snažit o co nejlepší umístění ve velice nabité konkurenci. Krátce po tomto turnaji se představím i domácímu publiku v dalším kole extraligy proti Ostravě. Do květnového mistrovství Evropy je ještě spousta času a proběhe mnoho akcí, takže věřím, že se o místo reprezentovat ČR ještě poperu.“

Jak se vy osobně cítíte a s jakými ambicemi vstupujete do bojů jak v extralize, tak i v reprezentaci?

„Musím to zaklepat (úsměv), ale cítím se velice dobře. Jak trenér Duba, tak trenér Larionov mě rozhodně nešetří, ale za vším je pořádná dřina. Bez toho by nebylo ani těch úspěchů. Co se týče extraligy, věřím, že se nám letos podaří na titul dosáhnout. Máme opravdu silný tým a rozhodně nedáme svou kůži zadarmo. Do mistrovství Evropy je ještě dlouhá doba, čeká mě několik turnajů, uvidíme, jak se mi podaří uspět tam, potom si můžu dělat nějaké ambice. Nebude to rozhodně jednoduché, budou tam přece jen nejlepší Evropané, poperu se však o co nejlepší umístění. Bude také záležet na aktuální formě a zdraví.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...