Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Závěrečné utkání prostějovských boxerů v letošní extralize se proměnilo ve splněnou povinnost. Několikrát odložený duel proběhl v komorní atmosféře a v reálu byly k vidění pouze čtyři mače. Ostatní váhy buď jeden, nebo druhý tým neobsadily!

V konečném důsledku se pak zrodila remíza, která jistí Prostějovu zisk stříbrných medailí. „Původně jsme přemýšleli, že do Ústí ani nepojedeme. Nakonec jsme jeli a zápas vypadal, jak vypadal. My jsme rádi, že jsme získali potřebnou remízu, ale to je tak všechno,“ neskrýval rozladění nad atmosférou celého kdysi prestižního mače Petr Novotný, trenér prostějovských rohovníků.
Povinnost velela borcům reprezentujícím klub z Hané uboxovat alespoň remízu, která by zaručovala stříbrné medaile v konečné tabulce. „Věděl jsem, že to nebude stát za nic. Jeli jsme do Ústí v šesti lidech a poskládali to tak, abychom tu remízu udělali. Šachovalo se tak v obsazení vah a nakonec jsme ten potřebný bod získali,“ referoval Novotný.

V nejnižší váze se představil Ondřej Dudek, proti němuž nastoupil Hriadel. „Ondra dlouho neboxoval, nebyl připravený. Jel to zkusit, ale na soupeře bohužel neměl. Po prvním kole jsem tam hodil ručník. Ondrovi ale musím poděkovat, protože nám pomohl,“ komentoval trenér DTJ nasazené mládežnického šampiona, který před pár týdny oznámil konec kariéry, aby se nakonec dočkala debutu v seniorské extralize!

Domácí vedli 2:0, ale jen na chvíli. V další váze totiž měli Prostějovští body zadarmo, protože proti favorizovanému Tankóvi domácí soupeře nepostavili a bylo to 2:2. Ve „čtyřiašedesátce“ se proti Ondrovi Schilderovi postavil Edmond Zefi a byl nad jeho síly - 4:2. „Mladý Kosovec se ukázal jako bijec. Ondra byl technický, ale soupeř byl pohyblivější, tvrdší a zkrátka lepší. Pak odpadl i fyzicky,“ poznamenal k zápasu Novotný. Ústí svůj náskok záhy ještě navýšilo, když další dvě váhy nebyly obsazeny ze strany Prostějova - 8:2. „Proti Kotrčovi jsme neměli adekvátní protiváhu, protože je to výborný boxer. V pětasedmdesátce měl nastoupit původně Míra Juna, ale věděli jsme, že nemají obsazenu váhu výše a tak jsme Junu posunuli, aby vyhrál bez boje,“ líčil šachové tahy Novotný. DTJ tak snížil bez boje na 8:4 a v těžkých vahách musel získat dvě výhry. „Za nás nastoupil Erik Tlkanec a s Brožou si pohrál. Po prvním vyrovnaném kole Erik přidal a zmydlil ho. Ve třetím kole byl soupeř i počítán a Erik jasně vyhrál. V supru pak nastoupil Tomáš Ivachov proti Havlovi. To se nám vyplatilo, Tomáš proti většímu a těžšímu soupeři unikal pohybem a technicky ho ničil,“ popsal dvě výhry, které znamenaly vysněnou remízu 8:8, Petr Novotný. „Výsledek byl tedy nerozhodný a to jsme chtěli. Celkově ale utkání nebylo pěkné, takové věci spíše boxu ubližují. My jsme ale rádi, že máme stříbro, na Ostravu jsme neměli. S konečným umístěním tak musíme být spokojení,“ uzavřel hodnocení posledního utkání sezony lodivod prostějovského souboru.

8. kolo:
Ústí nad Labem - Prostějov 8:8 
Průběh utkání: 2:0, 2:2, 8:2, 8:8. Rozhodčí: Brožek – Luňák, Kachnič, Hwozdecký. Diváků: 150
do 56 kg: Jaroslav Hriadel – Ondřej Dudek 2:0 RSC v 1. kole
do 60 kg: neobsazeno – Viliam Tankó0:2 bez boje
do 64 kg: Edmond Zefi - Ondřej Schilder 2:0 na body
do 69 kg: David Kotrč - neobsazeno 2:0 bez boje
do 75 kg: Dan Antoš – neobsazeno 2:0 bez boje
do 81 kg: neobsazeno – Miroslav Juna 0:2 bez boje
do 91 kg: Daniel Broža – Erik Tlkanec 0:2 na body
nad 91 kg: Jakub Havel – Tomáš Ivachov 0:2 na body

Průběžná tabulka:
1. SCB Ostrava 8 1 0 110:34 17
2. BC DTJ Prostějov 5 2 3 84:76 12
3. BC Bratislava-Ružinov 5 2 3 94:66 12
4. Hydrokov Třeboň 3 1 4 56:72 7
5. Armex Děčín 2 2 5 54:90 6
6. Ústí nad Labem 0 2 8 50:110 2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...