Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vraceli se s prázdnou... Prostějovští boxeři, usilující o zisk stříbrné medaile, první šanci na zisk medaile nevyužili. Na severu Čech totiž potřebný bod nezískali a navíc odjížděli značně znechuceni. „Tam je to pořád dokola. Dvojice rozhodčích Novotný, Kachič nás zase zařízla,“ krčil bezmocně rameny Petr Novotný, trenér prostějovských rohovníků. Při současné výhře bratislavského Ružinova se tak Prostějov sesunul v tabulce na třetí příčku.


Výprava z Hané tentokrát postrádala slovenské opory Viliho Tanka a Erika Tlkance. „Byli na velkém mezinárodním turnaji v Polsku. Přesto jsme měli sestavu na vítězství, bohužel nás ořezali neskutečným způsobem,“ čílil se Petr Novotný. „Zvláště Ondra Schilder měl zápas s Moskalem jasně vyhraný. Dobře zaboxoval i Ivachov se Zezulkou,“ vypočítal trenér BC DTJ tři zápasy, které podle jeho názoru měly skončit výhrami jeho svěřenců.

Místo Tanka nastoupil v nejnižší váze prostějovský rodák Ondra Dudek a jelikož neměl soupeře, tak vyhrál bez boje. V duelu Erika Hulieva s Lukášem Dekýšem šlo o odvetu a ta se povedla domácímu borci. „Nečistý zápas, oba se rvali, ale Lukáš nebyl ve své kůži,“ okomentoval souboj Novotný. Další body připsal Patrik Baláž, když porazil Beneše. „Patrik si s nezkušeným soupeřem pohrál a jasně zvítězil,“ komentoval Novotný.

Vedení Prostějova ale nezapadlo do režie večera. „Pak byl zápas Ondry Schildera s Moskalem. Ondra ho mydlil, Moskalovi tekla krev, musel být ošetřován. Nechali ho doboxovat a ještě mu dali výhru! To nepochopím,“ kypěla krev v Petru Novotném ještě dva dny po utkání. Další zápas mezi Pavelkou a Boykem byl podle očekávání jasnou záležitostí děčínského rohovníka Boyka. Stav na 6:6 srovnal Marek Andrýsek, jenž jasně předčil Dušana Kabáta. „Marek předvedl perfektní výkon a s Kabátem si pohrál,“ chválil Novotný.

Rozhodnutí tak mělo padnout v posledních dvou vahách. Tomáš Ivachov se postavil polské posile Severočechů Wierzejewskimu. „Tomáš předvedl perfektní výkon a podle mého názoru vyhrál. Bohužel byli rozhodčí jiného názoru...,“ láteřil Novotný. V supru hájil barvy DTJ Michal Zezulka, který se rval ze všech sil, ale Bodziecha nestačil a Prostějov tak prohrál 6:10.  

Boxerům z Hané zbývá odboxovat jeden zápas v Ústí nad Labem a to už tuto sobotu 13. května. Na druhý Ružinov ztrácejí borci DTJ jeden bod a tak jim stačí ke stříbru remíza.  „Já se rozmýšlím, jestli tam vůbec pojedeme! Ústí pořád něco vymýšlí. Odkládají zápasy z důvodů zraněných, kteří mají sádry ke krku a pak za týden boxují. Ono je v podstatě jedno, jestli jste druhý nebo třetí, počítá se jen titul. Že bychom do Ústí nejeli, je dost reálné,“ neskrýval znechucení z poměrů v českém boxu Petr Novotný. 

AKTUÁLNÍ TABULKA EXTRALIGY
10. kolo extraligy boxu 2016/2017
BC Armex Rohovník Děčín - BC DTJ Prostějov 10:6
Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 6:4, 6:6, 10:6
Rozhodčí: Novotný – Kochič, Sýkora, Wozdecký
Diváků: 150
do 56 kg: neobsazeno – Ondřej Dudek 0:3 bez boje
do 60 kg: Erik Huliev - Lukáš Dekýš 3:0 na body
do 64 kg: Roman Beneš - Patrik Baláž 1:2 na body
do 69 kg: Ivan Moskal - Ondřej Schilder 2:1 na body
do 75 kg: Vitalij Boyko – Jaroslav Pavelka 3:0 na body
do 81 kg: Dušan Kabát - Marek Andrýsek 0:3 na body
do 91 kg: Oskar Wierzejewski – Tomáš Ivachov 3:0 na body
nad 91 kg: Kamil Bodzioch – Michal Zezulka 3:0 na body
Výsledkový servis:
10. kolo: BC Bratislava-Ružinov - FIT GYM + SKP Ústí nad Labem 14:2, SKB HYDRO&KOV Třeboň - SCB Ostrava, BC Armex Rohovník Děčín - BC DTJ Prostějov 10:6
Průběžná tabulka:
1. SCB Ostrava          8          1          0          110:34 17
2. BC Bratislava-Ružinov      5          2          3          94:66   12
3. BC DTJ Prostějov            5          1          3          76:68   11
4. Hydrokov Třeboň   3          1          4          56:72   7
5. Armex Děčín          2          2          5          54:90   6
6. FIT GYM + SKP Ústí nad Labem            0          1          8          42:102 1
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...