Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V neděli 16. dubna se uskutečnilo oblastní kolo talentované mládeže v boxu ve Znojmě. Mládežnický oddíl BC DTJ Prostějov na tomto turnaji uvedl hned čtyři odchovance, z nichž dva měli svou premiéru mezi čtyřmi provazy. A byl to výjezd jako hrom, mladí rohovníci z Hané slavili ve všech případech vítězství!

Jako první přišla na řadu Michaela Brančíková, která se ve váze do 70 kg opětovně utkala s Václavíkovou z SK Prostějov. „V prvním vzájemném utkání Míša prohrála na body, ale napodruhé už neponechala nic náhodě a po fyzické převaze porazila Václavíkovou 2:1 na body. Obě boxerky nejdou pro ránu daleko a v tomto utkání se bylo opravdu na co dívat,“ chválil obě děvčata Martin Klíč, trenér prostějovských nadějí.

Ve druhém zápase se představil a svou premiéru si užil mladší z bratrů Kropogových Dorian. Ten ve váhové kategorii do 25 kg suverénně přejel Mikláše ze slovenského týmu BC Děvínská Nová Ves. Jelikož to bylo ale jejich první utkání, rozhodčí vyhlásili tento zápas jako nerozhodný.

„Dorian ve svých devíti letech předvedl, že má na to se jednou stát šampionem jako jeho vzor Wladimir Klitschko. Boxoval chytře, bez respektu a dle rad svého trenéra a za to ho taky odměnilo hlasitým potleskem divácké publikum,“ s uznáním hovořil o velkém talentu trenér Klíč.

Třetí ze čtveřice prostějovské trestné výpravy se představil Filip Jílek. Ve váze do 50 kg porazil znojemského Vojáčka. „Filip jde zápas od zápasu výš a výš. Boxoval lišácky a ve druhém kole svého soupeře poslal po sérii tvrdých úderů dokonce do počítání. Jasná výhra tři nula na body byla doma,“ hlásil spokojeně Martin Klíč.

Jako poslední přišel na řadu taktéž ve své premiéře starší z bratrů Kropogových Patrik, který se utkal ve váhové kategorii do 65 kg s brněnským Polákem z týmu MT Brno. „Jeho soupeř byl zkušenější a technicky vyzrálejší a na Patrika si silně věřil. To se mu stalo ale osudným. Při jedné ze svých kombinací si neuhlídal Patrikův silný úder a po háku ze zadní ruky spadl jak podťatý. Byl silně otřesený a nebyl schopen dál pokračovat, tudíž r.s.c. v prvním kole zvítězil Patrik Kropog a boxerská senzace na jihu Moravy byla na světě,“ usmíval se hrdý trenér BC DTJ, jenž pokračoval:

„Tento výjezd se vydařil a já jsem nadmíru spokojen, protože začínáme sklízet plody naší práce. Moc děkuji našim dětem za jejich dnešní sportovní výkony a taky chci poděkovat mým parťákům Petru Novotnému, Zdenku Mickovi a Karlu Kociánovi. Je to naše práce a myslím, že ji děláme dobře,“ vzkázal Martin Klíč.  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...