Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Bez zraněného Radovana Kouřila, který sledoval zápas a současně ledoval pochroumaný kotník, reprezentanta Lukáše Palyzy a nemocného Adama Gogy absolvovali hráči BK Olomoucko přípravné utkání proti Hradci Králové. Sokoli byli minulou středu na palubovce prostějovského Sportcentra-DDM kvalitním protivníkem. Hanáci vyhráli 84:72 až po obranu v poslední čtvrtině.

První koše přinesly dalekonosné střely Váni a Sehnala, které zajistily domácímu výběru příjemné vedení. Hosté se navíc nedokázali dlouho prosadit, minuli i z trestných hodů a poprvé bodovali až v polovině páté minuty po trefě Lošonského za stavu 8:0. Pak ale zlepšili koncovku a druhou pětiminutovku vyhráli o jedenáct bodů, a proto nakonec i celou čtvrtinu v poměru 19:17.
Sokoli pak přidali ještě další koš, jejich náskok ale čtyřmi body v řadě vymazal Norwa, a když se v 15. minutě trefil Dedek, opět vedli - 24:23. Obrany pochopitelně nebyly nějak přehnaně důrazné, proto skóre na obou stranách narůstalo a v 18. minutě bylo vyrovnané 35:35. Dlouhé minuty přitom na hřišti strávili mladíci Štěpán a Klepač a ukazovali, že mají ligovou kvalitu. Poločas skončil z domácího pohledu 35:37.
Především novým hráčům utkání posloužilo k tomu, aby si ve vysokém tempu zvykali na herní systémy i na způsob bránění českých týmů. Sehranější Hradec ve 23. minutě vedl o sedm bodů 44:37. Domácí se pak několikrát přiblížili na rozdíl čtyř bodů, Východočeši však dokázali pokaždé odpovědět a deset minut před koncem střetnutí vstupovali do poslední periody za příznivého stavu 54:48.
V závěrečné pasáži Olomoucko přidalo v obraně a ve 34. minutě Rose po průniku pod koš vyrovnal na 60:60, načež vzápětí Dedek otočil skóre. Stejný hráč pak potrestal hradeckou ztrátu trojkou a tři minuty před koncem upravil na 70:67 pro domácí. V závěru přidal další trojky Rose a koncovka díky tomu proběhla v naprostém klidu. 


HLASY TRENÉRŮ
Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„Reprezentační přestávka je příliš dlouhá. Nemůžeme jenom trénovat, proto jsem rád, že se podařilo domluvit utkání s kvalitním soupeřem. Hradec Králové nás prověřil. Především noví hráči dostali další možnost, aby si zvykali na styl, jakým se hraje naše liga. Prostor navíc dostali mladí kluci a také další hráči z rotace. Chyb bylo hodně, ale od toho přípravné zápasy jsou. Zkusit si některé věci a zjistit, jestli fungují, nebo ne.“

Lubomír PETERKA – Hradec Králové:
„Měli jsme k dispozici omezenou sestavu, přesto jsme si dokázali dlouho na palubovce vyhovět a dostávali se do slibných střeleckých pozic. Šlo sice pouze o přípravný zápas, hlavně v poslední čtvrtině jsme se ale nechali zbytečně zatlačit. Nebyli jsme důrazní, hráči nedokázali v obraně přitvrdit. V posledních deseti minutách jsme udělali jenom jeden faul, to v mistrovském utkání nemůžeme opakovat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...