Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Parádním výkonem vstoupili do nadstavbové části Kooperativa NBL basketbalisté BK Olomoucko. Ve vlastní hale přivítali nebezpečné Tury ze Svitav a soupeře téměř k ničemu nepostili. Vyhráli vysoko 92:69, když téměř osmatřicet minut byli ve vedení a především druhý poločas bezpečně kontrolovali.

Domácí vstoupili do utkání maximálně soustředění a už ve 3. minutě přinutili za stavu 9:2 svitavskou střídačku brát oddechový čas. Na začátku 6. minuty dokonce odskočili na 20:10 po trojce Sehnala. Pak si ale vzal slovo hostující kapitán Marko. Během první čtvrtiny dal čtyři trojky a s jeho pomocí se Tuři vrátili do zápasu. Úvodní desetiminutovku přesto těsně vyhrálo Olomoucko – 25:23.
Tuři si pohodu z konce první periody přenesli i do začátku té druhé a po trojce Kováře se poprvé dostali do vedení. V 16. minutě přišla komplikace pro Hanáky, protože Josipovič dostal třetí osobní chybu a musel střídat. Jeho absenci ovšem dokázali nahradit střelci z dálky. Luxusní byla především poslední minuta poločasu. Z dálky se trefil Sehnal a pak dvakrát Váňa. Devět rychlých bodů přineslo skóre 52:37.
Hosté po obrátce nedostali možnost vývoj střetnutí zdramatizovat. Hanáci byli koncentrovaní na obou polovinách palubovky a dokázali proměnit své šance. Díky tomu svůj náskok postupně navyšovali. Ve 25. minutě Palyza upravil na 64:43, minutu před koncem desetiminutovky to bylo už 74:45 a o vítězi bylo rozhodnuto, přestože v závěru čtvrtiny trefil těžkou trojku Crandall.
Až za rozhodnutého stavu domácí sestava polevila a v několika případech se v útoku prezentovala lehkovážnou a ukvapenou střelbou. Svitavy se díky tomu přiblížily na rozdíl rovných dvaceti bodů, což ovšem nemohlo přinést žádný obrat. Závěr jistil po úspěšných průnicích Morgan s Palyzou a jejich spoluhráči mohli slavit cenný úspěch. (lv)

Lukáš PIVODA – Dekstone Tuři Svitavy:
„Byla to od nás trapná práce na obou polovinách palubovky. Snad jen úsek mezi 10. a 15. minutou splnil nějaká kritéria. Ukázalo se, že bez dvou zraněných nebo nemocných nemůžeme hrát, což je smutné. Čekal jsem, že si další hráči řeknou o větší minuty, většinou to tak nebylo. Hlavně podkošoví hráči zklamali. Pozitivem byl jen výkon Jana Hlobila a Jirky Svojanovského. Ti se prali a nic nevzdali.“

Predrag BENÁČEK – BK Olomoucko:
„Vítězství bylo zasloužené, protože jsme téměř v celém průběhu vedli. Současně je třeba říci, že jsem nečekal tak velký bodový rozdíl na konci utkání. Není ani odrazem reality, někdy to tak ale vyjde. Tým byl koncentrovaný, dobře bránil a trošku polevil až v závěru, kdy soupeř dokázal snížit. Hráli jsme s menší sestavou, což bylo vidět pod naším košem. Svitavy sice získaly nějaký doskok navíc, ale naši hráči byli rychlejší a to na Tury platilo.“

Olomoucko - Svitavy 92:69 (25:23, 52:37, 76:48). Nejvíce bodů: Palyza 23, Váňa 18, Josipovič 15, Morgan a Sehnal po 13, Kouřil 10 - Marko 15, Crandall 14, Kotásek.

Nymburk - Ústí nad Labem 102:78 (23:27, 51:49, 80:65). Nejvíce bodů: J. Bohačík 21, Hruban 20, Dalton 18, Booker 14, Hankins 12 - Čampara 14, Bažant a Rodgers po 12, Svejcar a Houška po 10.

Pardubice - USK Praha 77:79 (19:19, 45:45, 65:69). Nejvíce bodů: Vyoral 18, Švrdlík 15, Potoček 12, Slanina a Půlpán po 11 - Marič 19, Proleta 17, Mareš 14.

Brno - Ostrava 86:59 (23:16, 45:36, 69:51). Nejvíce bodů: Roby, Nehyba a Farský po 15, Smithson 13, Jokl 10 - Newkirk 15, Calloway 12, Holsey 10.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...