Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V součinnosti s filozofií BCM Orli Prostějov dávat hráčům možnost kvalitní mezinárodní konfrontace absolvoval tým U19 špičkově obsazený turnaj v Mnichově. A účast zdejších talentů přinesla hodně nadějný příslib do budoucna.

V prvním utkání Hanáci porazili výběr národní akademie nizozemské basketbalové federace Orange Lions 65:59. S domácím týmem prohráli 78:86 a nad jejich síly byl také celek Porsche BBA Ludwigsburg, účastník Adidas Next Generation Tournament. S týmem, který hraje juniorskou Euroligu, prohráli 66:81, deset minut před koncem ale ztráceli pouze šest bodů. „Turnaj je třeba hodnotit kladně, s bilancí jedné výhry a dvou porážek jsme obsadili třetí místo. Zápasy nám ukázaly naše rezervy a aspekty hry, na kterých musíme pracovat. Podstatnější ale je, že hráči získali nové zkušenosti a okusili evropský basketbal. Klub navíc navázal nové kontakty a zároveň dostal pozvánky na další zajímavé turnaje,“ hodnotil vystoupení Orlů trenér Andrej Červenka.

BCM Orli U19 – Orange Lions Academy NL 65:59 (17:16, 30:31, 44:46)
Body Prostějova: Bálint 17, Pelikán 15, Dohnal 9, Uličný 6, Jansa 5, Svojanovský 4, Nosek 3, Trávníček, Šiška a Nábělek po 2
Hned první utkání naznačilo, že turnaj bude fyzicky náročný. Hrálo se ve vysoké intenzitě, rozhodčí pouštěli množství kontaktů, na což jsme se ale dokázali rychle adaptovat. Vyrovnaný zápas rozhodla až poslední čtvrtina, kde jsme díky zlepšené obraně a dobrým individuálním výkonům Bálinta a Pelikána otočili skóre na konečných 65:59. Potěšujícím byl fakt, že jsme dokázali rychlostně soupeřit s atletickým družstvem holandské akademie a nutili ho do ztrát (celkově v utkání 23).

BCM Orli U19 – IBAM Mnichov U19 78:86 (17:30, 39:50, 61:67)
Body Prostějova: Bálint 21, Nosek 15, Dohnal 14, Svojanovský 10, Jansa 6, Pelikán 5, Šiška 4, Trávníček 2, Uličný 1, Prokop, Nábělek.
Velice náročné utkání proti fyzicky vyspělému družstvu domácí IBAM akademie. První poločas jsme měli problém vypořádat se s domácími podkošovými hráči a převaha soupeře ve vymezeném území byla klíčem k poločasovému skóre 39:50. Ve druhém poločase jsme zjednodušili hru a změnili obrannou taktiku, což nás dostalo zpátky na dostřel. Ve vyrovnané koncovce jsme ale neměli přesnou ruku jako v prvním zápase a nakonec po dobrém výkonu prohráli.

BCM Orli U19 – Porsche BBA Ludwigsburg 66:81 (24:14, 35:48, 50:67)
Body Prostějova: Bálint 16, Pelikán 11, Trávníček a Nosek po 9, Dohnal 5, Prokop a Šiška po 4, Jansa, Uličný, Svojanovský a Nábělek po 2.
Poslední utkání proti týmu juniorské Euroligy jsme začali výborně. Naše rychlá hra na soupeře platila, obranným tlakem jsme jej nutili do ztrát a po první čtvrtině svítil na ukazateli skóre stav 24:14. Pak se ale začal soupeř prosazovat pod košem, zcela ovládl hru ve vymezeném území na obou polovinách hřiště a otočil tak vývoj zápasu. Druhý poločas se nesl v podobném duchu jak ten první, a i když jsme zlepšili obranu, na obrat jsme po mimořádně náročných utkáních neměli síly. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...