Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V dané situaci jsme nemohli chtít víc,“ pronesl šéf klubu Milan Matzenauer

basket medailePotřetí v řadě dotáhli basketbaloví Orli svoji sezonu až do ligového finále. V něm opět nestačili na Nymburk, když v sérii nezískali ani bod. Jedním z důvodů bylo zranění Mateje Venty před startem rozhodujících soubojů a delší absence Jaroslava Prášila. Ke zraněným se po dvou zápasech přidaly nemoci Travise Petersona a Dušana Panduly. Také proto Hanáci zůstali v „době stříbrné.“ Druhé místo v elitní domácí soutěži byl strop, který nešlo překonat.

„V dané situaci jsme nemohli chtít víc. Hráči se snažili a dřeli a chtěli sezonu zakončit důstojně. Nevzdali se a zaslouží si poděkování,“ prohlásil po posledním utkání předseda správní rady BK Prostějov Milan Matzenauer.

Postupem do bitvy o ligový trůn Orli splnili svůj výkonnostní cíl. Přesto doufali, že ve finále můžou velkého soupeře potrápit. V hodně prořídlé sestavě ve třech duelech vydrželi se silami pokaždé zhruba poločas, víc jim zkušený soupeř nedovolil. Naplno využil širokou rotaci a vyčerpané Orly pokaždé přehrál.

„Výsledkově to nebylo podle našich představ. Přáli jsme si, abychom dosáhli alespoň na jedno vítězství. Svědomí ale hráči mají čisté. Dělali, co mohli. Nymburk potvrdil, že má výborný tým, což dokázal také v pohárové Evropě,“ poznamenal generální manažer Orlů Petr Fridrich.

Se stříbrnou medailí byl nakonec spokojený také trenér Zbyněk Choleva. Před sezonou poskládal nový tým, který chvíli hledal svoji tvář. Přesto dokázal navázat na své předchůdce a obhájil post korunního prince českého basketbalu.

Obhájení druhého místa s výrazně obměněnou sestavou nebylo jednoduché. Museli jsme nahradit většinu základní rotace. A dokázali jsme projít až do finále, což je úspěch,“ uvedl trenér stříbrných Orlů.
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...