Dobrý podvečer, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Zatím co v úvodním duelu o titul vydrželi svěřenci Zbyňka Cholevy držet nymburského soupeře na uzdě celý poločas, v odvetě ukázal mistr svoji sílu o poznání dříve. Už v úvodní pasáži získali náskok devíti bodů a bez sebemenších potíží zvítězili 88:58.

ČEZ N 88

BK Pv 58

průběžný stav série: 2:0


Už v 5. minutě Orli prohrávali 6:13 a ani v další fázi čtvrtiny to s nimi nevypadalo příliš dobře. V domácím dresu se dařilo prakticky celé sestavě. Rychlé kombinace končily snadnými koši, a proto Nymburk vedl po deseti minutách 26:17. Ve druhém dějství domácí zařadili ještě vyšší rychlost a přitvrdili v obraně. Vlastní koš prakticky zavřeli mezi třetí a devátou minutou. Klíčový úsek celého klání ovládli naprosto jednoznačným rozdílem 20:1. Za stavu 49:21 bylo prakticky po zápase a oba soupeři zůstávali na palubovce pouze z povinnosti. Vedle propastného rozdílu trápil trenéra Cholevu také vysoký počet faulů. Už během první půle nasbírali Travis Peterson, Yemi Nicholson a Dušan Pandula tři osobní chyby a především pod vlastním košem museli výrazně ubrat na razanci. Toho domácí uměli využít a když v závěru půle upravil průběžný stav Smith, užívali si v kabině vedení 53:27.

Orli se na chvíli zvedli po návratu z kabiny. Ve chvíli, kdy se přece jen soupeři trochu přiblížili, začali úřadovat Pumprla a Křemen. Oba nymburští hráči střídavě pronikali pod koš nebo přesně pálili ze střední a dlouhé vzdálenosti a ukázali, že v Polabí český velkoklub neprohrává. V průběhu poslední čtvrtiny dokonce domácí trenér mohl poslat do hry také všechny hráče ze střídačky. Mezi střelce se tak zapsali i mladíci Tomáš Vyoral a Martin Kříž. I s jejich pomocí Nymburk přehrál Prostějov rozdílem třídy a získal ve finále druhý bod.

Pohledem trenérů

Ronen GINZBURG - ČEZ Basketball Nymburk:

„Zápas nám vyhrála obrana. Většinu zápasu jsem pod vlastním košem odehráli opravdu dobře. Prostějov má kvalitní tým, ví, jak mají hrát, ale my jsme je zastavili hned od prvních minut. Kromě našeho výkonu mě potěšila také atmosféra, která byla výborná, jak se na finále sluší. A bylo příjemné, že se na hřiště dostali také naši mladí hráči. Dostali možnost zapojit se do finále a to je pro ně opravdu velká zkušenost.“

Zbyněk CHOLEVA - BK Prostějov:

„Nenašli jsme v sobě sílu vzdorovat víc. Dobré byly jen první minuty, pak jsme nedali asi pět šestek, soupeř proměnil trojku, získal vedení a to mu dalo klid. My jsme se pak trápili, prohrávali souboje jednoho na jednoho, ztráceli jsme na doskoku a dělali chyby, kdy jsme se nenabízeli dost rychle pro přihrávku, z čehož rezultovaly ztráty a protiútoky Nymburka.“
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...