Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

17 moda1V pátek 25. dubna proběhl očekávaný galavečer čtrnáctého ročníku soutěže DOTEKY MÓDY 2014. A jak se již stalo zvykem, akce se nesla v hvězdném stylu. Zaplněné hlediště Městského divadla v Prostějově nenechala chladným nejen kvalitní módní podívaná, hvězdná porota, ale i nakažlivý humor v podání Tomáše Hanáka. PROSTĚJOVSKÝ Večerník, jakožto mediální partner, vám pochopitelně přináší přímou reportáž.

Celý program odstartovala inspirativní přehlídka studentů Střední školy designu a módy Prostějov. Studenti v ní předvedli své maturitní a klauzurní práce. Následně začalo samotné velké finále se soutěžními modely. Celkem patnáct finalistů v kategorii „Oděv“ zápolilo o první místo a zájezd do Řecka. A že bylo o co bojovat, potvrdilo hned několik diváků. „Jsem zvědavá, kdo zvítězí, tento rok mají finalisté skutečně vydařené a kvalitní modely,“ hodnotila podívanou Adéla Tichá. „Tvorba studentů se mi letos moc líbí. Téměř všechny modely jsou na velice dobré úrovni, zajímavé a propracované,“ prozradila Večerníku Jana Kroupová.
O absolutním vítězi rozhodovala porota složená ze samých odborníků. Její předsedkyní byla módní návrhářka Camilla Solomon, vedle níž zasedla například módní návrhářka Yvona Leitnerová, náměstkyně primátora Statutárního města Prostějov Ivana Hemerková, manažerka firmy Koutný Petra Loebe, učitelka oděvního designu na SŠDAM Iveta Planičková, ředitelka pořádající školy Ivana Vaňková či módní návrhář Lukáš Macháček, který v současnosti pracuje pro firmu Dolce Gabbana.
Ve druhé části večera byli přítomní svědky skutečné módní show proslulé návrhářky Camilly Solomon. Slavná návrhářka, která obléká například Simonu Krainovou, předvedla svoji tvorbu zaměřenou především na společenské šaty. Jemná ženskost, krásné materiály a nádherné aplikace uchvátily především ženskou část publika. Poté už následovalo samotné vyhlášení vítězů.
A jak to tedy dopadlo? Na bronzové příčce se umístila střední škola z Uherského Hradiště se svou kolekcí dámských kabátů. Její tvůrci se nechali inspirovat geometrickými tvary, tudíž kolekce nese název GEOMOTRIE. Druhé místo si odnesl bývalý žák SŠDAM Prostějov Josef Konečný s kolekcí s názvem HOPE-NADĚJE, který nyní studuje Vyšší odbornou školu oděvního návrhářství v Praze. Absolutním vítězem se pak stal Lukáš Ulver z liberecké střední školy. Ten předvedl dámské modely navrhované pro „významnou událost“ plné noblesy, smyslnosti a extravagance s názvem RED CARPET MOMENT. Základem jeho kolekce jsou vysoce posazené rozparky, transparentní a maximálně rozevláté róby, obohacené zlatými opasky.
„S výsledky soutěže jsem spokojená, i když můj tip na vítěze nevyšel,“ okomentovala s úsměvem konečné pořadí Ivana Vaňková, ředitelka Střední školy designu a módy v Prostějově. „Děkuji všem tvůrcům, kteří se do soutěže zapojili. Myslím, že se nám tento ročník soutěž vydařil na jedničku a letošní Doteky módy patřily k jedněm z nejlepších v celé své historii,“ přidala Vaňková. Její slova potvrdil i moderátor večera Tomáš Hanák. „O budoucnost české módy se neobávám,“ usmál se populární herec.
A jak se prestižní akce pozdávala divákům? „Ale jo, líbila. Úroveň soutěžních modelů byla podle mě vysoká. Vítězná kolekce se mi líbila, ačkoliv mým favoritem byl Josef Konečný, který nakonec skončil na druhém místě. Celý večer ohromně zpestřil Tomáš Hanák, jeho osobitý humor je výborný a na úrovni. Jediné co mi tentokrát chybělo, byly modely s doplňky. Jinak to byl určitě příjemně strávený večer,“ prozradila exkluzivně Večerníku jedna z divaček Denisa Kéblová.
Galavečer prestižní soutěže Doteky módy pořádala už po čtrnácté Střední škola designu a módy, Prostějov za podpory Statutárního města Prostějov. Na ohlédnutí za 14. ročníkem Doteků módy, se můžete těšit již v příštím vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

17 moda217 moda3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...