Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 14 cipisek1Velká karnevalová narozeninová párty se rozjela minulý týden v prostějovském Mateřském centru Cipísek. Centrum celý týden totiž oslavovalo 15. výročí své činnosti. V každodenním narozeninovém programu pro rodiče s dětmi nechyběly písničky, tanečky, karnevalové masky, tvoření ani narozeninový dort. A samozřejmě vzpomínání, jak to tenkrát bylo... „Mateřské centrum Cipísek vzniklo před patnácti lety z iniciativy maminek na mateřské dovolené, a jeho snahou je podpořit mateřství, rodičovství i zdravé vztahy v rodině tak, aby se klíčové roky rodičovství staly příležitostí k rozvoji dětí i dospělých.

Dnes mateřské centrum navštěvuje týdně v pravidelných programech přes 220 dětí se svými rodiči nebo prarodiči,“ konstatuje Markéta Skládalová, programová koordinátorka MC Cipísek. Kromě pravidelných programů Cipísek nabízí také kurzy o výchově a komunikaci v rodině, individuální právní, psychologické i výživové poradenství, besedy a přednášky s odborníky a řadu akcí pro celé rodiny. „V rámci oslav patnáctin pořádá mateřské centrum v březnu Cipískův karneval pro rodiče s dětmi v Národním domě, v květnu pak budou oslavy pokračovat vzpomínkovým dnem pro rodiny nebo v říjnu přednáškou kmotry Mateřského centra Cipísek Jiřiny Prekopové, světoznámé dětské psycholožky a autorky mnoha knih,“ zve na plánované akce Markéta Skládalová. Rodiče s dětmi se mohou zapojit také do akce Přáníčka pro Cipíska a vytvořit vzpomínkové přáníčko s tématem patnáctých narozenin Cipíska. Zapojit se mohou ti, kteří navštěvují centrum v současné době, ale i ti, kteří ho navštěvovali v předešlých letech. A samozřejmě i ti, kteří našli díky Cipískovi nová přátelství. Podoba přání je jen na fantazii tvůrců, přinést je mohou do mateřského centra nebo poslat elektronickou poštou na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..Všechny výtvory budou vystaveny v rámci květnové akce u příležitosti oslav mezinárodního dne rodiny.

09 14 cipisek2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...