Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 14 sopust1Masopustní veselí v uplynulém týdnu naplno propuklo i v Centru sociálních služeb v Lidické ulici. Pro klienty prostějovského domova pro seniory byl ve čtvrtek 27. února připraven program plný hudby, tance a hlavně drobného pohoštění v podobě slaďoučkých koláčků... Že pro masopustní radovánky není věk žádnou překážkou, dokázali klienti prostějovského Centra sociálních služeb, když byl ve čtvrtek odpoledne ve foyeru budovy domova seniorů zahájen už tradiční masopustní ples.

K tanci i poslechu hráli stylově okostýmovaní manželé Procházkovi, kterým se dostalo příznivého ohlasu už loni a ani letos nezklamali. „Nemusíte čekat, než pánové najdou odvahu. Dnes můžeme tancovat i holky s holkama,“ zvali pořadatelé na parket klienty domova. Ti se nenechali dlouho pobízet a po počátečním ostychu taneční parket téměř nestačil. „Ráda bych  v tomto navázala na práci předchozího vedení a zachovala tradici masopustních plesů i vůbec všech společných akcí, které přispívají k upevňování vzájemných vztahů zaměstnanců s uživateli. V budoucnu bychom ale rádi získali trochu větší prostory, protože tyto společné akce jsou velmi oblíbené a těší se velké účasti klientů i zaměstnanců,“ přiblížila Večerníku organizační plány Markéta Čožíková, ředitelka Centra sociálních služeb. I v omezených prostorách měli ale klienti o zábavu na masopustním bále postaráno. Jako na každém správném plese, ani tady nemohla chybět tombola. „Doufám, že vyhraju ty dvě klobásky,“ těšila se babička Náhlíková. O kulturní vložku se postarala taneční skupina Křepelky, kterou tvoří uživatelky domova se zvláštním režimem. Akční podívanou měli na starost olomoučtí šermíři, jenž seniorům předvedli historické zbraně, ukázku svého umění a na závěr se s několika odvážlivci nechali vyfotografovat. „Byl to moc příjemný zážitek, navíc mě jako praví kavalíři doprovodili po fotografování i zpátky na místo,“ usmívala se Věra Slapníčková, která si, stejně jako ostatní dotázaní senioři, program nesmírně pochvalovala.

09 14 sopust2  09 14 sopust3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...