Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

03 14 sedesat kraluTříkrálová sbírka byla letos velmi úspěšná. V prostějovském děkanátu se do 14. ledna vybralo celkem 795  033 korun, což je o osmdesát tisíc korun více než loni. Peníze putovaly na konto prostějovské Charity, která je využije při službě starším a postiženým občanům. Týdenní koledování prostě-jovského děkanátu skončilo. Do ulic osmapadesáti obcí vyšlo rekordních dvěstětřináct skupinek s pokladničkami. Zadařilo se zejména králům vedeným Martou Faltýnkovou, kteří do jediné kasičky vybrali 12 905 korun. Přes magickou hranici deseti tisíc se dostaly také ekipy vedené Milanem Elfmarkem z Olšan, Pavlou Mikiskovou z Duban, Jaroslavem Nedbalem z Kel-čic a Annou Bulkovou z Pavlovic u Kojetína. Peníze putovaly na konto charity, většina z nich bude pomáhat přímo v regionu.

„Plánujeme, že třicet tisíc korun půjde na přímou pomoc sociálně slabým, za dvěstě tisíc korun bychom chtěli pořídit nové auto na plyn pro denní službu, protože to staré již dosluhuje a zbytek by měl pomoci domu Marta v Daliborce, který je určen mentálně a tělesně postiženým klientům,“ prozradil Večerníku Vít Forbelský z Charity Prostějov. Letošní nárůst vybraných peněz se týká i samotného Prostějova, kde lidé svojí štědrostí za menšími obcemi obvykle pokulhávají. Zatímco loni se v Prostějově vybralo pouze sedmapadesát tisíc korun, což bylo méně než třeba v Konici, letos to bylo osmdesátšest tisíc. Na Konicku se pak vybralo celkem 400 tisíc korun. Do tříkrálové sbírky se zapojilo velké množství nadšenců po celém regionu. Nešlo přitom pouze o samotné koledování, ale i pracnou přípravu na něj. „Všem dobrovolníkům i dárcům bychom chtěli ještě jednou mnohokrát ze srdce poděkovat,“ zdůraznil na závěr Vít Forbelský.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...