Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

22 hubenyTS Free dance reprezentuje Prostějov již 14 rokem. Nedávno opět dokázalo, že má své pevné místo v žebříčku celorepublikové taneční konkurence. Ve dnech 25. a 26. 5. 2013 probíhalo v České Lípě MČR Svazu učitelů tance. Taneční studio z této akce do Prostějova dovezlo dvě zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.

V České Lípě na nejvyšší mety dosáhli prostějovští tanečníci v kategorii Junioři parket se svým vystoupením Na dotek a také Junioři show s choreografií Inspiration. Bronzovou medaili si pak za vystoupení Take your cap odvezli prostějovští junioři tančící stree dance. Prostějovští tanečníci byli rovněž úspěšní i v dětských kategoriích, kde získali dvě druhá místa.

Pod vedením Jany Bálešové tančí 80 prostějovských dívek a chlapců. I přesto, že jde v celorepublikovém srovnání o malý klub, jeho jméno se skloňuje v tanečním světě velmi často.

Jana Bálešová, která se v loňském roce stala choreografem roku ve Svazu učitelů tance, učí nejen prostějovské děti, ale školí i choreografy konkurenčních tanečních skupin.

Parketové taneční kompozice a show dance jsou jejími nejsilnějšími stránkami. Street dance v TS Free dance učí Ivana Sovíčková a parketové taneční kompozice v hlavní dospělácké kategorii dcera Jany Bálešové Monika. Mimochodem v letošním roce poprvé startovaly na republikové soutěži v Novém městě na Moravě s výsledkem krásného druhého místa, kde se prostějovské slečny ve věku 13 až 16 roků utkaly proti tanečníkům, kteří se pohybují v tanečním světě i o 10 let déle.

TS Free dance není jen volnočasovou aktivitou dětí a členstvím v klubu, ale jde o filozofii, náboj, společné zapálení a symbiózu dětí, rodičů a všech příznivců. Tanečnice Free dance tančí srdcem!

Všichni čtenáři jsou zváni 9. června na „Přehlídku prostějovských tanečních skladeb“, která bude probíhat na hale Pod Kosířem, kde budou mít možnost na vlastní oči shlédnout a zhodnotit taneční um studia, které reprezentuje město Prostějov. Těší se na Vás rodiče i děti TS Free dance!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...