Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

52 puncPředvánoční shon je nenávratně za námi, dárky jsou rozděleny a ještě zbývá rozloučit se s rokem 2012. Někdo na tento rok možná bude ještě dlouho vzpomínat, jiný na něj možná velmi rád a rychle zapomene. Členové prostějovského Rotary klubu si s tímto rokem budou spojovat historicky první charitativní prodej vánočního punče na náměstí T.G. Masaryka v Prostějově.

Celkově prostějovští rotariáni od 10. do 22. prosince prodali punčů, svařáků a dětských punčů za téměř pětapadesát tisíc korun. Rotariáni platili veškeré suroviny na přípravu ze svého, každý sám punč vařil a bez nároku na jakoukoliv odměnu prodával ve stánku na náměstí. Díky tomu náklady (kelímky, ubrousky), které budou hrazeny z těchto peněz, jsou velmi nízké a více než 47 tisíc korun rozdělí Rotary klub těm, kterým byl výtěžek již předem určen, tedy Klubu stomiků v Prostějově a Domovu „Na zámku“ v Nezamyslicích na Hané.

„Děkujeme všem, kteří se u stánku RC Prostějov zastavili a dali si náš vánoční punč. Věříme, že vás zahřál nejen přímo na místě, ale i podruhé dobrým pocitem, že vaše peníze pomohou jiným,“ poznamenal s úsměvem Ladislav Burgr, sekretář Rotary klubu Prostějov.

Členové Rotary klubu Prostějov přejí všem úspěšný nadcházející rok 2013 a hojnost všeho dobra.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...