Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Už druhý týden eviduje Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje prudší nárůst počtu osob s pozitivním testem na covid-19. Oproti předcházející neděli jich tentokrát přibylo dvaačtyřicet! Máme se začít opět bát koronavirové hrozby? Přitom dnes už platí další rozvolnění vládních opatření. Hejtman Ladislav Okleštěk ale Večerníku v neděli večer sdělil, že zvýšený nárůst nakažených je hlavně kvůli dalšímu počtu pozitivně testovaných seniorů v Litovli.

„K neděli 14. června večer registrujeme v Olomouckém kraji už 818 případů pozitivně testovaných osob, což znamená nárůst o dvaačtyřicet případů za uplynulý týden. Na druhé straně ovšem také přibývá vyléčených osob, kterých je v tuto chvíli již 699. Největší nárůst covid-19 byl v posledních dnech zaznamenán na Olomoucku a dva nové případy registrujeme na Prostějovsku. Aktuálně už v Olomouckém kraji prodělalo testy na covid-19 celkem 8 969 lidí,“ sdělila včera krajská hygienička Růžena Halířová.
Jako tradičně nový vývoj v počtu nakažených komentoval pro Večerník i hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. „Na první pohled to vypadá, že už druhým týdnem se vrací nějaká krize. Je sice pravdou, že už podruhé zaznamenáváme týdenní nárůst přes čtyři desítky osob. Aktuálně je to ale tak, že centrum nákazy je opět Domov seniorů v Litovli. Během uplynulých sedmi dní se tam nakazilo dalších čtyřiadvacet lidí, z toho šest členů personálu,“ vysvětlil Večerníku Ladislav Okleštěk, který i přes další vyšší počet nakažených nemá obavy z dalších rozvolnění vládních opatření, která nás čekají už ode dneška. „Pořád věřím tomu, že jsou lidé natolik zodpovědní, že si sami své zdraví pohlídají a budou opatrní. Může dojít k dalšímu novému výskytu covid-19, ale podle mě to budou už nízké počty. Dokud bude stále platit, že uvnitř budov, obchodů a dalších uzavřených prostor zůstane povinnost nosit roušky a bude k dispozici dostatek dezinfekčních prostředků, nemáme se podle mého názoru čeho obávat,“ nechal se slyšet hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...