Dobré poledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Velmi dobrá zpráva rozptylující v tuto chvíli veškeré pochybnosti i drby, které lidé na Drahansku v posledních čtrnácti dnech šířili po celém okolí. Většina ze zaměstnanců nakažených COVID-19 je již zdravá a tak už dnes otinoveská mlékárna obnovuje provoz i podnikovou prodejnu. Podle ředitelky Hany Zouharové teď bude hodně důležité dohnat finanční ztráty, které mlékárna utrpěla během nucené odstávky provozu.

O uplynulém víkendu udělala Mlékárna Otinoves všechna přípravná opatření. Celý provoz i podniková prodejna prošly důkladnou sanitací i dezinfekcí a v pondělí 25. května tak obnoví chod. Otevřena bude také podniková prodejna. „Začínáme standardní ranní směnou a obchod otevíráme v obvyklém čase,“ potvrdila médiím Hana Zouharová, ředitelka Mlékárny Otinoves s tím, že většina pracovníků je zdravá, prošla opakovaně testy na covid-19 s negativním výsledkem a může se vrátit do zaměstnání.
Jediný výrobce sýru Niva na Moravě přerušil výrobu 8. května. Od té doby bylo všech zhruba pět desítek zaměstnanců doma v karanténě. S pozitivním testem na COVID-19 ale naštěstí zůstala jen pětina zaměstnanců. Část z nich je již k dnešku také negativních. „Za nás za všechny děkuji kolegům z Olmy a Mlékárny Valašské Meziříčí, našemu starostovi Petru Kolářovi a starostům obcí, kteří nám pomáhali, jak se dalo. A také všem lidem, kteří nás podporovali na sociálních sítích a byli s námi solidární,“ shrnula ředitelka Zouharová dění uplynulých čtrnácti dní.
Otázkou nyní zůstává, jak mlékárna dokáže nahradit finanční ztráty, které ji postihly během sedmnáctidenního přerušení provozu. „Po obnovení provozu nyní rozbíháme speciální akci, kterou bychom chtěli stabilizovat svou finanční situaci. Čtrnáctidenní výpadek je pro podnik, který má za měsíc běžně milionové tržby, skličující. Minikampaní s názvem ‚Procento pro zdraví‘ by proto společnost chtěla oslovit konečné zákazníky, aby v podnikové prodejně utratili o jedno procento více, než jsou zvyklí,“ usmála se ředitelka Mlékárny Otinoves. „Současně jde také o prosbu na obchodní partnery, aby procento z marží, které získávají z prodeje otinoveské Nivy, jakýmkoli způsobem uvolnili na stabilizaci mlékárny nebo poskytli slevy. Jediné procento pro nás v tuto chvíli znamená obrovskou pomoc,“ vzkazuje Hana Zouharová. Minikampaň poběží na sociálních sítích a cíleně v komunikaci s obchodními partnery.
Vedení mlékárny v tuto chvíli věří, že se podaří získat zpět všechny obvyklé zákazníky a obchodní vazby. „Snažili jsme se udělat během těch více než dvou týdnů maximum, abychom byli neustále v kontaktu s dodavateli mléka i zástupci obchodů a nevypadli z dodavatelského systému,“ přidává ještě šéfka otinovské mlékárny. Jak prozradila, většina velkých zákazníků přislíbila pokračování odběru, a to i přesto, že musela narychlo shánět Nivu jinde. „Velmi si toho vážíme,“ dodala Hana Zouharová.

  

„Vše o koronavirusu v regionu čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 25. května“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...