Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 V pondělí 27. dubna byly v Česku opět zpřístupněny menší obchodní galerie, které najdeme v Prostějově dvě. Nicméně dovtípit se klíče, podle něhož byly zároveň otevřené jednotlivé obchody ve Zlaté bráně či Arkádě, nebylo úplně snadné.

Například obchod s obuví CCC zůstával v sobotu odpoledne ve Zlaté bráně zavřený, zatímco v Arkádě byla pobočka stejného řetězce o větší prodejní ploše otevřená...

Od uplynulého pondělí vláda povolila opětovné otevření provozoven do 2 500 metrů čtverečních, které nejsou součástí obchodního centra nad 5 000 metrů čtverečních nebo mají vchody zvenku.
V praxi to znamenalo, že otevřeny mohly být také obě prostějovské obchodní galerie.
Které obchody v nich však budou skutečně otevřené a které nikoliv, to mohl člověk pouze dohadovat. Největší plochou v galerii Zlatá brána disponuje obchod s oblečením H&M, který ještě uplynulou sobotu zůstával zavřený. To samé však platilo i pro výrazně menší provozovny. Jednou z nich byl například obchod s obuví CCC, ovšem týkalo se to i celé řady jiných menších krámků. „Otevřeno má v tuto chvíli většina prodejen ve Zlaté bráně. Informace o nich a jejich otevíracích dobách pravidelně aktualizujeme na našich internetových stránkách,“ uvedla manažerka centra Karolína Škondrová.
V obchodní galerii Arkáda to v sobotu odpoledne vypadalo, že se postupné otevírání řídí velikostí jednotlivých obchodů: čím větší, tím byla vyšší pravděpodobnost, že bude otevřeno. Nakoupit obuv či oblečení jste tu tak mohli nejen v rozlehlé prodejně CCC, ale například i ve Sportisimu.
Naopak menší provozovny zůstávaly spíše zavřené, týkalo se to i zdejší pobočky České pošty.
Pro obě obchodní galerie platilo, že zatímco v pátek 1. května měly otevřeno, nadcházející pátek osmého, tedy na Den vítězství, budou mít naopak zavřeno.
Vůbec největší pozdvižení asi vzbudilo znovuotevření prodejny Pepco v Okružní ulici. „Přestože otvírali už ve čtvrtek, dostala jsem se tam až v pátek. Dlouhá fronta mě odradila, vzdala jsem to. Uspěla jsem až v sobotu,“ svěřila se jedna z Prostějovanek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...