Dobré ráno, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram


PONDĚLÍ 27. SRPNA 2012

Po patnácti letech by po železniční vlečce do Stichovic měly opět začít jezdit vlaky. Trať křižuje frekventovanou silnici z Prostějova do Kostelce na Hané, řidiči si přitom zvykli přes nevyužívaný  skromně označený vlečkový přejezd frčet pěkně zostra. Nyní by si tak měli naopak začít dávat pořádný pozor! Dopravní značení je na změnu neupozorní. Autodopravce totiž nikoho o zvýšeném provozu na trati oficiálně neinformoval.

SRPEN 2013

Do Stichovic už  jezdí vlaky téměř rok, označení přejezdu však zůstává stejné. Neliší se nijak od toho, jaké tu stálo v průběhu uplynulých patnácti let, kdy byly koleje zcela nevyužívány.

V této souvislosti je příjemným překvapením, že na přejezdu zatím došlo k jediné nehodě. Začátkem loňského listopadu tu ve svém osobním voze havaroval muž pracující jako řidič autobusu. Ten v poslední chvíli spatřil, jak přes přejezd projíždí neosvětlená vlaková souprava, strhl volant doprava a boural. Spíše za zázrak se tak dá považovat fakt, že k další bouračce tu doposud nedošlo...

Co se však během uplynulého roku nepochybně projevilo, tak to je výrazné zvýšení počtu kamionů projíždějících po Plumlovské ulici v Prostějově. Do skladu ve Stichovicích totiž vlaky jedoucí ze západních Čech převáží náklady minerálních vod Mattoni. Minerálky se tu přeloží na kamiony, které je následně rozváží do obchodů po celé Moravě.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...