Dobrý podvečer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
38 lista_eshopy
Kamenná prodejna má své kouzlo. Přijdete do obchodu, vyberete si zboží, které si osaháte, důkladně prohlédnete či vyzkoušíte a pak v klidu zaplatíte. Avšak v dnešní uspěchané době si už všichni tento „luxus“ dovolit nemohou, a tak volí nákup na e-shopech neboli elektronických obchodech. Je až neuvěřitelné, kam se naše společnost posunula a jak se pomalu vytrácí kouzlo klasických ochodů. Do budoucna se dokonce plánuje i nakupování potravin z domu a v daleké budoucnosti si prý virtuálně dokonce budeme zkoušet také šaty či boty. Na tento pokrok si ale ještě několik desítek let počkáme. Prozatím se můžeme věnovat zmíněným e-shopům, což je naše další „Večerníkovské“ téma...

Před nákupem na e-shopu si ověřte jeho pravost!

E-shopy neboli online obchody či elektronické obchody jsou v dnešní době naprostou samozřejmostí. E-shopy mají vlastní „katalogy“ výrobků a služeb, které již nemusíme nakupovat v kamenných obchodech. Kosmetiku, oblečení, zájezdy, počítače, nábytek a už i jídlo. To vše a nejen to, dnes pořídíme na e-shopech. Tento způsob obchodování má značné výhody, ale i nevýhody. Kromě toho si vždy musíme dávat pozor, odkud zboží nakupujeme, protože se množí podvodné e-shopy…

38 grafPro podnikatele je velkou výhodou e-shopu především jeho nízká pořizovací cena. Pronájem prodejny a její vybavení přijde na spoustu peněz, na rozdíl od e-shopu. Stejně tak je to se sklady. Navíc na e-hopu je otevřeno nonstop, můžeme tak nakupovat v kteroukoliv dobu. Nevýhodou a značným rizikem e-shopů je pak zejména vybírání zboží naslepo. Většinou se dá říci, že kupujeme tzv. zajíce v pytli. Nikdy totiž dopředu nevíme, zda zboží ve skutečnosti vypadá skutečně tak, jako je tomu na obrázku. Zejména u oblečení se může stát, že materiál i barva bude odlišná, než jste si a internetu vybrali. Nebo nám nebude sedět velikost. U elektroniky a to třeba u mobilů se stává, že k nim nedorazí záruční list, návod k použití a podobně. Samozřejmě jsou e-shopy, které dodržují všechna pravidla.

Ovšem pak jsou na trhu ještě další e-shopy, které nejen, že nedodržují tyto základní pravidla, ale rovnou podvádějí. Kvalitní e-shopy vlastní certifikát bezpečného nákupu, přičemž některé však tento certifikát na svých stránkách uvádějí, i když jej neobdrželi. K tomu, aby e-shopy získali tento certifikát, musí projít přísným ověřením nákupního procesu, obchodních podmínek a samotného obchodu.

A jak tedy poznat pochybný

e-shop? Podezřelé je už to, když oproti ostatním e-shopům naleznete nízké ceny a nabízené zboží, které už není v prodeji. Také nabízené zboží nebude rozdělené, nabídka bude působit zmateně a neuceleně. Na stránkách e-shopu nebude k dohledání kontakt ani email, ale jen kontaktní formulář. Pokud už bude uveden telefon, tak se na něj nelze dovolat a s emailem to bude to samé. Dále nebude možné zaslat zboží na dobírku, ale bude požadována jen platba předem. Zaregistrovat pak můžete i zmatené obchodní podmínky či rovnou okopírovaný text z jiného obchodu. Nedůvěryhodné už je i to, když obchod nebude mít žádnou recenzi či hodnocení. Stejně tak je dobré si všímat toho, kdy  e-shop vznikl. Před samotným nákupem si vždy projeďte recenze. Pokud se vám nebude vybraný e-shop zamlouvat, buďto směřujte nákup někam jinam nebo si ho ověřte následujícím způsobem: certifikaci obchodů si lze ověřit například na www.apek.cz, firmu, která e-shop provozuje si prostudujte na www.justice.cz, dále hodnocení obchodu naleznete na www.heureka.cz.
Informace o podvodných e-shopech a serverech jsou pak k nelezení na www.bloklis.cz
Krvelačné štěnice útočí. Jak se proti nim bránit

Štěnice se několik posledních desetiletí u nás v podstatě nevyskytovaly. V poslední době jejich počet v Česká republice prudce roste. Štěnice při sání krve přenáší nebezpečné choroby. Jak s obtížným hmyzem i hlodavci bojovat poradí odborníci z internetového obchodu www.pasti.cz.

Štěnice si jako nechtěný suvenýr čím dál častěji přivážíme v zavazadlech při návratu z exotické dovolené. Přitom fakt, že máme domácnost uklizenou a naleštěnou ještě neznamená, že se jí tento obtížný hmyz vyhne. Štěnicím se totiž líbí všude. V panelácích se rozšiřují například stupačkami a podobně.

Na štípnutí štěnice může každý člověk reagovat jinak, proto je velmi obtížné je rozpoznat. Zbavit se jich ovšem bývá velký problém. Přípravky běžně prodávané v drogeriích na ně většinou nezabírají. Je třeba použít speciální prostředky, které seženete například v internetovém obchodě www.pasti.cz.  Novinkou na trhu je insekticidní sprej na štěnice Protect. Ten má vynikající vypudivost a dlouhotrvající účinky. Z plynovacích přípravků lze jen doporučit dýmovnici proti hmyzu Dobol fumigátor. Tyto přípravky můžete zakoupit přímo v eshopu www.pasti.cz  , kde také najdete spoustu informací a rad týkajících se přímo štěnic.

Pasti.cz nabízí řešení pro každého

Ovšem to ani zdaleka není vše.  Internetový obchod www.pasti.cz  má pro vás řešení nejen v boji proti štěnicím, ale i proti dalšímu otravnému hmyzu a hlodavcům. Vychází přitom z bohatých zkušeností, na trhu totiž funguje už od roku 2007. Zabývá  se prodejem pastí, klecí, jedů, dýmovnic a jiných pomůcek určených pro likvidaci nebo odchyt škůdců, zejména pak potkanů, krys a myší. Dlouhodobé oblibě se pak těší produkty určené pro boj s krtky. Obchod nabízí pouze kvalitní a skutečně účinné prostředky.  Na jeho stránkách kromě uvedeného zboží najdete i užitečné rady, tipy a informace jak zakoupené produkty správně používat a jak  s jejich pomocí účinně bojovat proti škůdcům. Pokud na stránkách eshopu nenaleznete přesně to, co jste hledali nebo budete mít jakékoliv dotazy, můžete se obrátit na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...