Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kdo se bojí, může letos možná do lesa, ale určitě ne na plné koupaliště. Ani tenhle fakt v době koronavirové neodradil organizátory Her seniorů prostějovského regionu od pořádání tradiční akce. Nejen o tom si Večerník krátce povídal s Marií Hájkovou, vedoucí organizačního štábu 3. sportovních her seniorů prostějovského regionu 2020.

* Snad všechny společenské akce se letos potýkají s problémy kvůli opatřením proti koronaviru. Pro ty určené seniorům to platí dvojnásob. Neuvažovali jste, že letos hry pořádat nebudete?
„Máme z toho všeho opravdu velký respekt. Věříme však, že k žádnému zhoršení zdravotního stavu u našich účastníků v souvislosti s koronavirem nedojde, že pohyb spíše naopak přispěje k jejich dobré náladě a tím upevní i jejich zdraví. Navíc nám nahrálo i to, že akci pořádáme už nyní v srpnu. Pokud bychom ji plánovali na září, od kdy se mají opatření proti šíření koronaviru opět zpřísňovat, tak ji budeme muset zrušit.“
* Ani pohled ráno z okna vám zřejmě mnoho optimismu do žil nevlil. Všude zataženo, mlha…
„To máte pravdu. Když jsem to tu ráno chystala, byla jsem celá mokrá. Nicméně stále jsem věřila předpovědi meteorologů, že se nebe rozjasní a slunce vykoukne. A podařilo se!“
* Připravili jste pro letošek nějaké novinky?
„Na výslovné přání našich účastníků jsme rozšířili počet stanovišť ze šesti na osm. Také nám zafungovala spolupráce s městskou policií, která tu pro nás připravila laserovou střelnici. Jako určitou perličku jsem plánovala plavecký závod správce lázní Miloše Kaštila se správcem areálu ve Vrahovicích Ivo Peštukou. Ale na něj asi nedojde, můj šéf Vladimír Průša říkal, že oba budeme ještě potřebovat…“ (smích)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...