Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO Uplynulý čtvrteční podvečer patřil charitativnímu koncertu oblíbené kapely Hradišťan v čele s jeho lídrem Jiřím Pavlicou. Na hudebním zážitku se podílely i prostějovské Proměny a celý výtěžek z akce bude věnován prostějovskému Klokánku.

Mezi svými

O tom, že koncert kapely Hradišťan zaplnil hlediště prostějovského Městského divadla vás určitě není třeba dlouho přesvědčovat. Hudebníci z uherskohradišťského folklórního souboru v čele se svým primášem Jiřím Pavlicou je totiž u prostějovanů nesmírně oblíbený a tak, když se na veřejnost dostaly informace o tom, že tu kapela vystoupí, bezpočet zdejších fanoušků mělo jasno v tom, jak budou 18. září trávit večer. "Já jsem se moc těšila, kapelu Hradišťan miluju a poslouchám už několik let," přiznala s úsměvem paní Vlasta Tichá. To, že Hradišťan má v Prosějově početnou fanouškovskou základnu věděl i primáš kapely Jiří Pavlica, který se s diváky v publiku pozdravil jako se starými přáteli. "V Prostějově jsme poměrně častými hosty, roto jsme se snažili nabídnout publiku i několik novinek z našeho nejnovějšího alba Vteřiny Křehké," přiblížil programové složení večera sám Jiří Pavlica. Posluchači si tak mohli užít skladby veselé i baladické a došlo i na ty, které si lidé nejčastěji přejí v podání Hradišťanu slyšet. "O píseň Kamínek na dlani nás přišel až do zákulisí požádat pan Václav Obr z muzea kočárů v Čechách pod Kosířem, aby ji věnoval všem v sále," doplnil primáš Hradišťanu.

Hudbou pro dobrou věc

38 hradistan1Kapela Hradišťan ale tentokrát nepřijela jen potěšit hudebnické duše návštěvníků koncertu, ale pomohla přispět svou muzikantskou troškou do mlýna na dostavbu rodinného centra Klokánek. S tímto úkolem jí vydatně pomohl prostějovský pěvecký sbor Proměny a hlavně všichni návštěvníci koncertu, kteří otevřeli svá srdce a přispěli na dobrou věc. "Jsem nadšená a moc ráda, že se našlo tolik štědrých prostějovanů, kteří neváhali, dokonce opakovaně, přispět na tento projekt," ocenila vstřícný přístup zdejších obyvatel předsedkyně prostějovského Okrášlovacího spolku paní Milada Sokolová. "Chtěla bych poděkovat všem, kteří se akce zúčastnili, všem pořadatelům v čele s paní Miladou Sokolovou, Okrášlovacímu spolku města Prostějova, Tomáši Láznovi a občanskému sdružení Pomáháme tancem, pěveckému sboru Proměny a hlavně všem těm, kteří byli ochotní přispět na prostějovský Kokánek a že jich nebylo právě málo," poděkovala vedoucí prostějovského Fondu ohrožených dětí paní Regina Šverdíková, která neskrývala dojetí nad štědrostí prostějovanů, kteří na dostavbu Klokánku přispěli celkem 146 586 korun. 

Čas na Proměny

38 hradistan2V závěru večera přišel čas na hudební překvapní v podání společného vystoupení kapely Hradišťan a prostějovského pěveckého sboru Proměny. Pod vedením Anny Králové se třiadvaceti dámám a jednomu pánovi podařilo zdatně sekundovat jejich zkušenějším pěveckým kolegům. "Jsem úplně nadšená, byl to úžasný zážitek," přiznala paní Milada Sokolová, která se akce účastnila nejen jako organizátorka, ale i jako jedna ze zpěvaček prostějovských Proměn. "Vystoupení bylo nádherné, moc se nám celý večer s Hradišťanem a Proměnami líbil," potvrdily s úsměvem paní Anna a Jitka Navrátilovy, které si naplno užily hudební večer spolu s se zbytkem do posledního místa vyprodaného prostějovského divadla.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...