Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovské léto skončilo ve čtvrtek 28. srpna ve skutečně velkolepém stylu. Megakoncert slavné kapely Chinaski si nenechalo ujít obrovské množství Prostějovanů. A tak bylo náměstí T.G. Masaryka bylo zaplněné k prasknutí od radnice až k muzeu. Několik muzikantů na pódiu tvořilo k těmto masám až téměř nepatřičný kontrast.

I přes výkon aparatury, velkoformátovou projekci na pódiu a sympatickou snahu zvukaře kluci z Chinaski totiž tak nějak zapadli. Kdo nepřišel o dvě hodiny dřív a nezajistil si místo vepředu, sice nic neviděl ani pořádně neslyšel, ale mohl mít aspoň dobrý pocit z toho, že tam byl… A byl u toho i PROSTĚJOVSKÝ Večerník!

 

Skupina Chinaski se za více jak dvacet let své existence stala v tuzemsku skutečným fenoménem. Bez nadsázky se dá říct, že co nová píseň, to rádiový hit. Přesto tato šestice muzikantů působí na pódiu velmi sympaticky i skromně a těžko byste u nich hledaly takzvané hvězdné manýry. Tímto stylem působili na diváky i při prostějovském koncertu. Na pódium nastoupili přesně, když na radnici odbylo půl deváté večerní, a spustili hodinovou šňůru svých největších hitů. Zcela natřískané náměstí si tak s nimi mohlo zazpívat například Tabáček, Zadarmo, Dobráka od kosti či Drobnou paralelu. 

Zajímavým momentem bylo, když zazněla nejstarší píseň z repertoáru kapely s názvem Punčocháče a vzápětí její nejnovější hit Hlavolam. Všímavý posluchač tak mohl lehce vysledovat proměnu hudebního stylu od rockovějšího či punkovějšího k současnému melodičtějšímu a popovějšímu. 

„Je to moje oblíbená kapela, jsem moc ráda, že přijeli i k nám do Prostějova. Moc si koncert užívám. Nejraději mám ale jejich poslední hit Hlavolam, zahráli ho skvěle. Škoda, že na pódium nevidím, ale i tak je tady mezi lidmi výborná atmosféra,“ shrnula svoje dojmy pro Večerník devatenáctiletá návštěvnice Pavla.

Mezi posluchači ovšem ohledně atmosféry nepanovaly jen pozitivní názory. „Poprvé jsem Chinaski slyšel v Brně před patnácti lety na podstatně komornějším koncertu, ze kterého jsem odcházel úplně nadšený. Proto jsem se velmi těšil i na toto prostějovské vystoupení. Bylo to ale bohužel moc megalomanské. Lidé se navzájem postrkovali, nadávali si, že překážejí, a z boku, kde jsem stál, nebylo bohužel skoro nic slyšet,“ přidal pohled ze druhého spektra názorů pětatřicetiletý Honza z Brna. 

Aroganci některých posluchačů může potvrdit i redaktorka Večerníku. Při snaze natočit pro čtenáře dvě písničky na kameru totiž přišla málem k úrazu a vyslechla si i pár opravdu peprných výrazů...

To ovšem asi k akcím podobného formátu patří. Chinaski mohli Prostějované slyšet i vidět v pásmu pohádek a písniček Autopohádky před několika lety v Městském divadle, kdy vystoupení naopak vynikalo přátelskou a komorní atmosférou. Sice si diváci museli zaplatit vstupné, ovšem odcházeli s obrovským zážitkem, v případě všech návštěvníků čtvrtečního koncertu na náměstí to bohužel neplatilo. Na druhou stranu je jistě na místě pochválit vedení města za velkou snahu o oživení kulturního života, což se bezesporu podařilo, a našlápnuto je vskutku výborně, o čemž svědčí bohatý program, který už má náměstí toto léto za sebou.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...