Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

33 rest1FOTOGALERIE: Díky Okrašlovacímu spolku města Prostějova a účastnicím kurzu Okresní hospodářské komory „Od kočárku k podnikání“ jsme si i v Prostějově mohli doslova vychutnat už druhý Restaurant Day v tomto roce. Ani tentokrát nechyběly dobroty ryze domácí ani exotické.

V neděli 17. srpna se už podruhé sešly šikovné kuchařky, pekařky a cukrářky, aby se pochlubily svým kulinářským uměním široké veřejnosti. Akce známá už po celé republice pod názvem Restaurant Day si klade za cíl dát prostor a příležitost šikovným kuchařinkám, aby předvedly, co umí a současně si vyzkoušely svého podnikatelského ducha. Tentokrát se účastníci sešli v piknikovém stylu u hvězdárny v Kolářových sadech, kde to vonělo… no prostě báječně.
Není divu, v nabídce nechybělo bezlepkové jídlo, maďarské speciality, štrůdly, čokoládové dorty, pravé anglické muffiny, domácí džemy Aleny Grmelové, povidlové buchty a další. To vše řádně dochucené bohatým programem, který si vzali na starost tanečníci TS Free Dance Jany Bálešové, sportovci z Aerobik klubu Pavlíny Radičové, policejní příslušnice ze skupiny prevence MP a o hudební doprovod celé akce se postaral pan Jaroslav Knejp a akci tak nemohly překazit ani zlověstně se tvářící dešťové mraky, které se nad Prostějovem honily už od rána. „S nadsázkou se dá říct, že kdykoli je Restaurant Day, máte jistotu, že bude ošklivé počasí,“ zažertovala organizátorka akce Milada Sokolová.
Mraky svou deštivou výhrůžku naštěstí nesplnily a tak se mohlo s klidem mlsat. „Byli jsme už na květnovém Restaurant Day a moc se nám to líbilo, tak jsme přišli zas. Člověk se tu seznámí s dobrotami, které ještě neochutnal, a mají tu výborné jídlo, jako třeba tahle špenátová roláda,“ libovala si Jiřina Doležalová. „Slyšeli jsme, že tu mají být i dietní a zdravé potraviny, tak jsme dorazili s celou rodinou,“ usmívá se paní Jana, která si spolu s manželem a dětmi pochutnala na tiramisu Jany Reiterové: „Účastnila jsem se i předchozího Restaurant Day, a tak jsem si to přišla vyzkoušet znovu,“ přiznává paní Jana, jejíž syn pojmenoval její stánek se sladkými dobrotami Mňamky od Janky.
Pokud jste taky dostali chuť na nějakou tu domácí dobrotu, zatrhněte si v kalendáři 17. listopadu, to totiž proběhne už v pořadí třetí prostějovský Restaurant Day a jak Večerník exkluzivně zjistil, těšit se prý můžete i na výborné domácí bramboráky Milady Sokolové.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...