- 19. srpen 2014
- 1038x
FOTOGALERIE: Díky Okrašlovacímu spolku města Prostějova a účastnicím kurzu Okresní hospodářské komory „Od kočárku k podnikání“ jsme si i v Prostějově mohli doslova vychutnat už druhý Restaurant Day v tomto roce. Ani tentokrát nechyběly dobroty ryze domácí ani exotické.
V neděli 17. srpna se už podruhé sešly šikovné kuchařky, pekařky a cukrářky, aby se pochlubily svým kulinářským uměním široké veřejnosti. Akce známá už po celé republice pod názvem Restaurant Day si klade za cíl dát prostor a příležitost šikovným kuchařinkám, aby předvedly, co umí a současně si vyzkoušely svého podnikatelského ducha. Tentokrát se účastníci sešli v piknikovém stylu u hvězdárny v Kolářových sadech, kde to vonělo… no prostě báječně.
Není divu, v nabídce nechybělo bezlepkové jídlo, maďarské speciality, štrůdly, čokoládové dorty, pravé anglické muffiny, domácí džemy Aleny Grmelové, povidlové buchty a další. To vše řádně dochucené bohatým programem, který si vzali na starost tanečníci TS Free Dance Jany Bálešové, sportovci z Aerobik klubu Pavlíny Radičové, policejní příslušnice ze skupiny prevence MP a o hudební doprovod celé akce se postaral pan Jaroslav Knejp a akci tak nemohly překazit ani zlověstně se tvářící dešťové mraky, které se nad Prostějovem honily už od rána. „S nadsázkou se dá říct, že kdykoli je Restaurant Day, máte jistotu, že bude ošklivé počasí,“ zažertovala organizátorka akce Milada Sokolová.
Mraky svou deštivou výhrůžku naštěstí nesplnily a tak se mohlo s klidem mlsat. „Byli jsme už na květnovém Restaurant Day a moc se nám to líbilo, tak jsme přišli zas. Člověk se tu seznámí s dobrotami, které ještě neochutnal, a mají tu výborné jídlo, jako třeba tahle špenátová roláda,“ libovala si Jiřina Doležalová. „Slyšeli jsme, že tu mají být i dietní a zdravé potraviny, tak jsme dorazili s celou rodinou,“ usmívá se paní Jana, která si spolu s manželem a dětmi pochutnala na tiramisu Jany Reiterové: „Účastnila jsem se i předchozího Restaurant Day, a tak jsem si to přišla vyzkoušet znovu,“ přiznává paní Jana, jejíž syn pojmenoval její stánek se sladkými dobrotami Mňamky od Janky.
Pokud jste taky dostali chuť na nějakou tu domácí dobrotu, zatrhněte si v kalendáři 17. listopadu, to totiž proběhne už v pořadí třetí prostějovský Restaurant Day a jak Večerník exkluzivně zjistil, těšit se prý můžete i na výborné domácí bramboráky Milady Sokolové.