Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTO: Punk rocková kapela Horkýže Slíže předvedla na Den osvobození ve čtvrtek 8. května opět pořádný nářez. Prostějovský hudební klub Apollo 13 se doslova otřásal pod náporem pulzující rytmiky, vtipných textů a dusotem nohou rozjařených fanoušků. Kapela z Nitry zahrála notoricky známé songy prověřené časem i písně ze zatím posledního vydaného alba St. Mary Huana Ganja.

Heslo kapely Horkýže Slíže „Mám v pi*i“ bylo ve čtvrtek vidět nejen na tričkách fanoušků, ale i v jejich tvářích. Všichni sem přišli zapomenout na starosti a pořádně se uvolnit. Přestože v Prostějově kapela zažila již početnější publikum, rozhodně si nemohla stěžovat na malou odezvu. Už od prvních akordů v prostorách klubu snad nebyl nikdo, kdo by neskákal, netančil či nezpíval. Muzikanti i posluchači tvořili jeden nadšený celek.
Skupina, která existuje již od roku 1992, zažívá svou největší slávu až v několika posledních letech. Písně jako Silný refrén, Malá Žužu, L.A.G. Song či aktuální hit V pi*i na lehátku už téměř zlidověly a zařadily se do repertoáru nejedené místní kapely hrající v regionu na plesech či zábavách. Na Prostějovsku mají prostě Horkýže Slíže silnou fanouškovskou základnu. To se potvrdilo i při společném listopadovém koncertu s kapelou Tři sestry, kdy do „Kaska“ dorazilo kolem dvou a půl tisíc lidí.
„Nejsem příliš velkým fanouškem této skupiny, doma bych si jejich desku nepustil. Shodou okolností jsem ale navštívil oba poslední koncerty v Prostějově a musím uznat, že dokážou vytvořit skvělou atmosféru, a úžasné je i to, jak se při jejich vystoupeních dokážou lidi bavit. Musím říct, že je to zážitek,“ zhodnotil koncert třiatřicetiletý Martin.
Na další punk rockový nářez se můžete těšit 24. května, kdy do Apolla dorazí rakouská kapela The Gogets a zahraje společně s prostějovskými Strike out.
19 horkyze19 horkyze0319 horkyze_01

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...