Dobré dopoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

05 marakČlenové Spolku prostějovských fotografů představili svá díla u příležitosti v pořadí již druhého memoriálu tragicky zesnulého kolegy fotografa Luďka Mařáka. Vernisáž za účasti autorů vystavených fotografií zahájil za klavírního doprovodu Miroslava Zikmunda galerista Miroslav Švancara.

Výstava pojmenovaná na počest jednoho ze zakládajících členů spolku Memoriál Luďka Mařáka (+2011) se konala již podruhé a zdá se, že rozhodně ne naposledy. „Jsem příjemně překvapena vysokou návštěvností výstavy, fotografie jsou nádherné a návštěvníci to určitě ocení,“ nešetřila chválou na adresu vystavených děl Milada Sokolová, předsedkyně Okrášlovacího spolku, s jehož přispěním byla akce realizována. „Jsem rád, že se výstavy našeho spolku dostaly do podvědomí amatérských i profesionálních fotografů a vůbec příznivců fotografování v Prostějově i okolí. Touto společnou výstavou chceme mimo jiné uctít památku Luďka Mařáka a Jarmily Pospíšilové, která se zasloužila o vznik našeho spolku,“ zahájil přípitkem výstavu jeden z vystavujících fotografů a současně zakládající člen spolku, Josef Franc. Jde o mozaiku tvořenou díly všech členů, kteří se zabývají nejrůznějšími žánry fotografování od krajiny přes architekturu až po portréty či reportážní fotografie. „Výstavou jsem nadšený, pravidelně sleduji tvorbu umělců Spolku prostějovských fotografů a jsem rád, že jsem si opět mohl prohlédnout některá jejich díla,“ prozradil amatérský fotograf Bohumil Holub, který si přišel na výstavu i pro trochu inspirace.

Výstavu si mohou prohlédnout hosté Kavárny GALERIE prostějovského Národního domu do 27. března 2013.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...