Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Páteční program Prostějovské zimy nabídl všem přítomným návštěvníkům největší hity skupiny Abba. Zazpívat je přijely hvězdy muzikálu Mamma Mia!, jehož česká verze se právě s úspěchem hraje v pražském Kongresovém centru. Do Prostějova dorazila například Míša Nosková či místní rodák Michael Foret. Večerník nemohl před radnicí chybět...

Muzikál Mamma Mia! je hitem století. Jeho londýnská premiéra proběhla v roce 1999 a na Brodway se poprvé představil v roce 2001. Tuto divadelní show vidělo v mnoha jazycích od té doby již několik milionů lidí. Následovala filmová verze, ve které si titulní roli zahráli Meryl Streep a Pierce Brosnan. Čeština je již patnáctým jazykem, ve kterém se tento divadelní kus od loňského roku zpívá. Písně švédské Abby jsou na něm jistě to nejlepší. A právě tyto hity v češtině, v překladu Adama Nováka, přijeli představit na prostějovské náměstí čtyři protagonisté muzikálu. Kromě titulní písně Mamma Mia zazněly například i hity Honey Honey, Dancing Qeen, Super Trouper nebo Money, Money, Money.

Náměstí se poměrně solidně zaplnilo, když mluvit o davech se v tomto případě nedalo, a někteří si chvílemi i zabroukali. Ovšem pěvecké výkony na pódiu se určitě za hvězdné považovat nedaly, nemluvě o tom, že textům nebylo příliš rozumět, což bylo ale zřejmě v tomto případě spíše dobře.

Mezi čtyřmi účinkujícími pěvecky vynikala zejména Míša Nosková, přesto ale české verze hitů tak nějak ztratily ten správný „šmrnc“ a „drajv“, kterým se můžou pyšnit originály. Dá říct, že program neurazil, ale ani nenadchl. Mezi lidmi byl cítit zájem, který vždycky vzrostl, když přišlo nějaké pěvecky vydařenější místo, ale vzápětí opět opadl, když se nepovedlo zazpívat čistě dvojhlasy nebo „vylezlo“ z textu některé opravdu nepodařené místo.

Možná by bylo publikum nadšenější, kdyby písničky zůstaly v angličtině, která k nim prostě patří nejvíc. „Bylo to divné. Neseděly mi ty texty a chvílemi se mi zdálo, že dokonce zpívají falešně. Navíc si nejsem jistý, ale mám pocit, že některé ty písně byly položeny níž, než je originální tónina, a ztratily tím svou sílu,“ nešetřil kritikou posluchač Pavel.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...