Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nabitý program hudebního klubu Apollo 13 nabídl uplynulý pátek posluchačům další hudební lahůdku v dlouhé řadě. Tentokrát se jednalo o koncert skupiny, která zažila svůj vrchol slávy někdy v devadesátých letech a její písně Marioneta, Kotva a kříž nebo Večírek osamělých srdcí prošly s velkým úspěchem i rádiovými stanicemi a hitparádami. Tichá dohoda dorazila do Prostějova s novou deskou a hostující zpěvačkou, u čehož Večerník nemohl chybět!

Tichá dohoda je na hudební scéně již téměř třicet let. V době největší slávy ji charakterizovaly zejména dvě výrazné osobnosti. Autor písní Dan Šustr a zpěvačka s charakteristickým hlasem Blanka Šrůmová. Zpěvačka se však vydala na sólovou dráhu a Dan Šustr si „odskočil“ do projektu 2Wings . K pětadvacátému výročí existence se kapela dala znovu dohromady, ovšem Blanka Šrůmová nakonec stejně vyhlásila přes média definitivní odchod z kapely. Tichá dohoda však pokračuje dál. V letošním roce vydala desku coververzí s názvem Manchester Kladno, která obsahuje právě předělávky „ostrovních“ kytarovek například skupin Oasis, The Verv nebo New Order či The Chemikal Brother. Na desce se také objevuje hostující zpěvačka, o dvě dekády mladší Zuzana Vintrová.

Novou desku představila Tichá dohoda také v pátek 27. listopadu v Apollu v první půli svého vystoupení. A přesto, že se jednalo o předělávky, charakter a duše muziky byl přesně takový, jaký od této kapely známe. Navíc úžasně ladící dvojhlasy dvou hlavních protagonistů dodávaly písním na zajímavosti. V podstatě se dá říct, že Zuzana Vintrová bývalou zpěvačku bez nějaké újmy zcela nahradila.

Všichni přítomní nepřišli samozřejmě o všechny svoje oblíbené písně, které zazněly v druhé části koncertu. „ Tichá dohoda s novou zpěvačkou se mi líbí, v těch předělaných písničkách jim to super ladilo. Mám je rád už od devadesátých let, tenkrát jejich hudba byla velmi originální, pro mě téměř zjevení. Podle mě patřili k tomu nejlepšímu, co tehdy u nás vznikalo,“ svěřil se se svým vztahem ke kapele i se zážitkem z koncertu šestačtyřicetiletý Radim.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...