Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Neděli 22. listopadu by si už nyní měli do kalendáře červenou tužkou označit všichni milovníci výtvarného umění. Právě v tento se od 14.00 hodin bude konat aukce výtvarného umění a starožitností v Prostějově. S pestrou nabídkou dražených artefaktů se mohou od minulého čtvrtka zájemci seznámit v prostorách Muzea a galerie v Prostějově.  Mediálním partnerem je PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

Díla Maartena Welbergena a Zuzany Albrechtové nebyla jediná, která se od minulého týdne objevila v prostějovském muzeu. Spolu s ní byla zahájena také předaukční výstava, která nabízí exkluzivní nabídku výtvarných kousků významných českých autorů či prostějovských fotografů a malířů. Lidé tak už nyní mohou do muzea přijít omrknout díla, která budou za dva měsíce moci získat do svých vlastních interiérů, případně je darovat jako originální vánoční dárek. 

K vidění jsou například dvě sochy Olbrama Zoubka. Vyvolávací cena jedné z nich 135 000 korun, druhé pak o deset tisíc nižší. Výrazně levněji pak bude možno pořídit kresby jiných renomovaných výtvarníků. Například grafika autora českých bankovek Oldřicha Kulhánka se bude dražit za 2 500 korun či vtipná kresba Jiřího Slívy za 1 800 korun.

K dalším slavným jménům zastoupených na výstavě patří například Kristian Kodet, Boris Jirků či Vlastimil Zábranský. Mezi autory jsou ovšem zastoupeni také skvělí fotografové jako Petr Sládek z Prostějova či Vladimír Brunton žijící v Kostelci na Hané. „Chtěl bych všechny na tuto výstavu a následnou listopadovou aukci pozvat. Určitě si každý vebyre to, co mu udělá radost,“ vzkazuje prostřednictvím Večerníku Jindřich Skácel, který výstavu a s ní společnou aukci pořádá za Galerii umění v Prostějově ve spolupráci s prostějovským muzeem a společností Omega.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...