Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Program Prostějovského léta letos skutečně myslí na každého. Dalším jeho pokračováním byl ve čtvrtek 13. srpna koncert pro všechny bigbíťáky plný hitů převážně z osmdesátých let. Zaplněné náměstí rozezpívala a rozhýbala skupina Elán KontraBand, která zahrála vypalovačky slovenské legendy téměř k nerozeznání od originálu. Během koncertu se zabavily i děti, jimž přichystalo bohatý program Ekocentrum Iris.

 To, že hity osmdesátých let stále táhnou, bylo jasné už po šesté hodině, kdy to na pódiu rozbalila skupina Pantock. Rockeři z Vyškova a Kroměříže zahráli od každého něco, zazněly například staré vály od skupin Citron, Kreyson, Kern, Doga, Kabát či Argema. Už v tu dobu se náměstí rychlostí blesku zaplnilo a všichni účastníci si spokojeně podupávali do rytmu. Tentokrát si přišla na své především střední generace. Ovšem to, co se postupně začalo dít pod pódiem, bylo důkazem, že to i pětačtyřicátníci či padesátníci umí pořádně rozjet. Děti se mezitím mohly zabavit při pohádkových soutěžích, které připravilo Ekocentrum Iris.

Naplno to publikum rozbalilo po osmé hodině, kdy na pódiu přivítalo „Elány“. Hit střídal hit a v hledišti to víc a víc vřelo. Při pohledu na některé posluchačky by člověk řekl, že snad nepřijel „revival“, ale originál. Při dalším pohledu za klávesy však bylo všem jasné, že takhle skutečný Vašo Patejdl vážně nevypadá. Dokonce ani při troše dobré vůle a zdálky. Jedině že by se záhadně změnil v ženu. V KontraBandu totiž vystupuje krásná klávesistka a zpěvačka Gábina. Zato však hlas hlavního zpěváka byl svou barvou téměř k nerozeznání od originálu Jožo Ráže.

 „No je to bomba, kdybych je neviděla, chvilkami bych řekla, že k nám do Prostějova přijel fakt Elán,“ ohodnotila poctivý revival v podání KontraBandu posluchačka Jitka. „ Vypadá to, že si lidi na ty akce na náměstí zvykli, bývá jich tady čím dál víc. Jenom to tady není moc vyřešeno se záchody. Mobilní WC by nebylo špatné,“ přidal ještě jednu připomínku Petr.

Pozvat do Prostějova „Elán“ byla opravdu trefa do černého. Vždyť komu by se nelíbily proslulé hitovky jako Sestrička z Kramárov, Voda, čo ma drží nad vodou, Zanědbaný sex či třeba dojemná zpověď Láska moja? Jistě není přehnané říct, že všichni odcházeli domů spokojení a příjemně naladění.

Program Prostějovského léta ovšem ještě nekončí. Skutečnou třešničkou na pomyslném dortu bude koncert kapely Slza a vystoupení oblíbeného poprockového zpěváka Michala Hrůzy s kapelou. Na toto rozloučení s létem se můžete těšit ve čtvrtek 27. srpna opět na hlavním náměstí.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...