- 23. leden 2015
- 3365x
Svíčková a guláš ze srnčího, řízky a vepřo-knedlo-zelo z divočáka. Tak to byla největší lákadla mysliveckého plesu, který se v sobotu konal ve Ptení. „Ples tu konáme již po osmnácté. Nese se v tradičním duchu, jde nám hlavně o to, aby se na něm lidi dobře bavili,” vyjádřil se Josef Ruibar, předseda pořádajícího Mysliveckého spolku Ptení-Kubina.
Hlavním tahákem akce byla i letos myslivecká kuchyně. „Vše jsme uvařili dnes ve školní jídelně ve Přemyslovicích, takže je to čerstvé. Myslím, že si gurmáni u nás přijdou na své, příležitostí ochutnat zvěřinu není mnoho. Její zpracování totiž podléhá přísné kontrole,” poznamenal Ruibar. Kromě talířků, zvěřina vévodila i tombole, lidé si domů mohli odnést i jednoho z celkem tří kanců. Kromě nich mohli vyhrát i bažanty či zajíce. K tanci a poslechu přítomným hrála skupina E.S.O., jejíž klávesista Radek Špicera pochází přímo ze Ptení. Na kytaru jej pak doprovodil Jiří Šolc také ze Ptení.