Dobré dopoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 legendyFOTOGALERIE Další hudební galaparáda, další skvělá atmosféra a pláž „U Vrbiček“ nabitá elektřinou. V sobotu se na Plumlovské přehradě uskutečnil už pátý ročník festivalu Legendy se vrací. Návštěvnost sice mohla být větší a samotné pořadatele trošku zklamala, ovšem menší počet fanoušků skvělé muziky nahradilo jejich neskonalé nadšení, kolikrát hraničící až s amokem! Zejména revivaloví Kabáti s Jiřím Buškem dokázali dav pod pódiem přivést málem až k šílenství!

Crash, PV Rock & Roll Classic, 3P, Rolling Stones, Deep Purple, Kabát Revival, Bon Jovi a ABBA. Co název skupiny, to pojem. V takovém pořadí vystoupily na již pátém ročníku festivalu Legendy se vrací na pláži „U Vrbiček“ na Plumlovské přehradě. Milovníci dobré hudby se na přehradu začali trousit už okolo šestnácté hodiny, kdy skupinu Crash zanedlouho vystřídali prostějovští klasici z PV Rock & Rollu. „Na rozjezd docela dobrý, věřím, že to všechno bude gradovat. Snad ale přijde víc lidí,“ svěřil se Večerníku těsně po sedmnácté hodině Jindřich Zapletal. Ve chvíli, kdy se do toho na pódiu opřeli 3P s bubeníkem a hlavním organizátorem celé akce Petrem Zlámalem, začaly se nad přehradou rozprostírat zlověstné mraky. „Na závěr dáme song Járy Cimrmana s názvem Perpetum Debile. Věnujeme ji všem politikům, kteří ničí tuto zemi...,“ ohlásil přídavek grupy s názvem 3P Petr Zlámal. 

Pak ještě předvedly své umění originálně napodobovat své vzory kapely Deep Purple a Rolling Stones. A čekalo se na Kabáty! Ti už vstupovali na koncertní pódium ve chvíli, kdy se před ním tísnilo dobře pět stovek rozdychtěných fanoušků. „Máte co pít? My ano, tak to rozjedem,“ uvedl palby Kabátů zpěvák revivalové skupiny Láďa Tomko. Pecky jako Burlaci, Bára, Malá dáma a mnoho dalších přiváděly fanoušky k opravdovému šílenství. Přestože se na konci vystoupení revivalových Kabátů proháněly po obloze hromy a blesky, ani jednoho z vystupujících i diváků to nevykolejilo. „Kabáty miluju, s Pepou Vojtkem jsem si kdysi dopisovala. Ale musím říct, že tito mládenci jsou naprosto věrnou kopií skutečných Kabátů,“ kvitovala výkony chlápků s kytarami okolo Jiřího Buška paní Marie, která ve svých zhruba padesáti letech křepčila s manželem u pódia jako zamlada.

„Jeli jsme za vámi v tom hnusným vedru autem pět a půl hodiny. Ale teď toho rozhodně nelitujeme, jste fantastičtí,“ loučili se členové skupiny Kabát Revival se svými fanoušky na Plumlovské přehradě.

Festival zakončili perfektním revivalovým vystoupením Bon Jovi a ABBA. Tu a tam spadlo z nebe pár kapek, ale zhruba pětistovka návštěvníků odcházela z pláže U Vrbiček s velmi dobrými pocity.

očima organizátora a bubeníka jedné z kapel

„Jsem maximálně spokojený, co se týká kvality vystoupení jednotlivých účastníků festivalu. Všichni podali maximální výkony, navíc revivalové skupiny byly od těch originálních k nerozeznání. Osobně pro mě bylo příjemným překvapením vystoupení Kabátů Revival v čele s kytaristou Jiřím Buškem. S pravými Kabáty si určitě v ničem nezadali a od jejich koncertu se rapidně zlepšila atmosféra celého festivalu. Den po tomto vystoupení navíc zpěvák tohoto seskupení Láďa Tomko přijal nabídku ke společnému koncertu s Danielem Landou. Ostatně všechny zúčastněné revivalové skupiny mě mile překvapily. Třeba ABBA, to byl neskutečný nářez. Na rozdíl od jiných, rádoby revivalových „umělců“ jsme v sobotu viděli profesionální kapelu, která veškeré hity švédské legendární skupiny zpívala naživo. Tím se odlišovali od jiných podobných seskupení, která mají všechny písně ABBY nahrané přes počítač a takto je také prezentují na pódiích. Musím ale přiznat, že mě zklamala sobotní návštěvnost. Je pravda, že počasí bylo vrtkavé a hrozila bouřka. Očekávali jsme ale více fanoušků .Snad v sobotu při koncertu Václava Neckáře bude jasná obloha a plná pláž nadšených příznivců této další legendy české pop music.“

Petr Zlámal, majitel pořádající agentury HITTTRADE



další fotografie naleznete na www.hittrade.cz

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...