Dobrý večer, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

VIDEO + FOTOGALERIE Téměř dvě desítky strojů roztodivných tvarů, zvuků i barev si nenechalo ujít v pořadí deváté pokračování Suchdolské traktorpárty. Pořadatelé z řad suchdolských hasičů, kteří na stejném místě jen o několik týdnů dříve oslavili kulaté 130. výročí od založení svého sboru, pro tento rok lehce obměnili obvyklou trať a připravili nové překážky i doplňkovou disciplínu. Příchozí návštěvníci se tak za doprovodu makrel či klobásek a při správném dodržování pitného režimu mohli kochat nevšedními momenty, za něž si všichni startující vysloužili povzbuzování i potlesk.

Vše zahájilo krátce po poledni shromáždění soutěžních modelů na louce za místním kulturním domem, následovala tradiční spanilá jízda napříč obcí a návrat do prostoru depa. No, a pak už se šlo na věc. Na jezdce čekalo hned několik nástrah, vedle přejezdů, kde bylo zapotřebí nabrat co největší rychlost, to byl slalom mezi barely, oblíbený brod tvořený třemi loužemi, přejezd přes obrubníky, zdolání „houpačky“ či couvání do garáže. A bonbónkem bylo sestřelení lahví s vodou připravenou stříkačkou. To vše se jelo celkem dvakrát a počítal se lepší čas.

Na trať Lóka Ring se tak postupně vydaly malé i velké traktory, opravdové veterány vyráběné prakticky ihned po skončení druhé světové války i mnohem novější stroje. Tovární typy i exempláře „vyšlechtěné“ doma, frézy i motorka s dvoukolákem. A vůbec poprvé se do závodu pustilo i populární „úencéčko“.

Jeho obsluha prokázala, že je schopna si i přes malá kolečka díky lžíci poradit se všemi nebezpečími, ani zapadnutí v blátě tak nebylo konečnou a následovalo brzké samovyproštění. Celkově se piloti do závodění vrhli po hlavě, bylo ale jasně patrné, že své stroje dobře znají a vědí, co si ještě mohou dovolit, aby vše bylo bezpečné.

Některé posádky musely své snažení kvůli technickým problémům vzdát, nejdůležitější však bylo, že se nikomu nic nestalo a všichni se velice dobře bavili. No, a příští rok v létě bude na pořadu již desátý ročník oblíbené akce.

video naleznete zde

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...