Dobrý večer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Páteční večer patřil zcela jednoznačně letnímu kinu v Mostkovicích, kde se od dvacáté hodiny představil český hitmaker Michal David. Fanoušci tohoto hudebníka si v zaplněném areálu užili opravdu parádní show a všichni si určitě přišli na své. Nechyběl žádný z vyhlášených hitů a návštěvníci si s radostí zazpívali i zatančili společně s celou doprovodnou kapelou. Případné negativum by se hledalo opravdu těžko, jelikož i počasí, které nebylo po celý týden zcela optimální, se letně umoudřilo. Koncertní šňůra Zas bude OK by se tak k pátku dala změnit na Zase bylo OK. U toho Večerník prostě nemohl chybět!

 

Areál v Mostkovicích se pro veřejnost otevřel již hodinu před koncertem a postupně se přes veškerá hygienická opatření zaplňoval. Před dvacátou hodinou, kdy koncert začal, už bylo „narváno“. Návštěvníků mohlo být kvůli koronavirovým počtům maximálně tisíc a k tomuto číslu se určitě minimálně fanoušci přiblížili. I za ploty areálu se přibližně stovka dalších příznivců sešla, aby si legendu českého popu alespoň poslechla. „Je naprosto úžasný, nejsem na jeho koncertu poprvé a musím říct, že jeho show jsou čím dál lepší. Je to opravdu skvělé,“ prozradila jedna z fanynek Hana z Prostějova.

Michal David hned od prvního songu zapojoval publikum, které se pohotově vžilo do své role a skvěle spolupracovalo, nechyběly známé hity, které všechny přítomné dostávaly do varu. Během první kratší pauzy nezapomněl interpret poděkovat přítomnému Miroslavu Černoškovi za úsilí vynaložené českému tenisu a věnoval mu další písničku. Také prozradil, že stihl ještě navštívit svatbu v Plumlově, kde překvapeným svatebčanům zazpíval a připravil si tak diváky na song Každý mi tě, lásko, závidí. Během tohoto prologu navíc lidé z jeho týmu rozdávali návštěvníkům různé světélkující tyčinky a klobouky, takže atmosféra zatemněného kina poté nabrala ještě větší grády. Celkově se dala označit jako elektrizující. Kromě zcela zaplněného kina tomu velmi přispěl také Michal David i jeho doprovodná kapela, všichni se snažili diváky zapojovat, kdykoli to jen šlo. Ti jim svou náklonnost vraceli skvělým způsobem. Jedna z fanynek si dokonce mohla s interpretem střihnout duet, když si ji sám vytáhl z první řady. Ale i ostatní se nenechali pobízet a zpívali hity jako například Nonstop, Ruská Máša, Děti ráje, Céčka a mnoho dalších. Michal David střídal své pomalejší songy z tanečními peckami, což přítomní velmi kvitovali.
Během jedné z dalších přestávek nezapomněl interpret připomenout, že většina jeho doprovodné kapely pochází právě z prostějovského regionu a poděkoval všem, kteří se na večeru podíleli. Poté už přišlo na řadu velké finále. Jako první závěrečnou píseň zahrála kapela Děti ráje, po které hlavní protagonista popřál přítomným, aby dokázali vše, co si budou přát, hlavně pak pevné zdraví. Všem poděkoval jednak za účast a jednak že se nenechali zastrašit nákazou, kterou se snažil trochu zlehčovat. Následovala píseň z filmu Vítr v kapse Nonstop, ta zvedla přítomné ze sedadel a refrén si střihli unisono. A závěr? Ten obstaral song Pár přátel stačí mít a mix hitů z posledních let.
Kdo tak v pátek večer dorazil do letního kina v Mostkovicích, určitě nelitoval. Krásný letní večer nezklamal v žádném ohledu. I obsluha letního kina předvedla skvělou práci, nikde se netvořily fronty. A o Michalovi Davidovi ani nemluvně. Ten jen znovu potvrdil, že je umělcem, který umí přilákat všechny generace, s čímž souhlasil i jeden z nejmladších účastníků Ríša z Plumlova. „Moc se mi to tady libí. Je to asi to nejlepší, co jsem zatím viděl,“ přiznával sedmiletý hoch.

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...