Dobré ráno, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Nadšení, pak zklamání a hned nato radostné očekávání. Tyto emoce nepochybně provázely stovky lidí, kteří se těšili na středeční koncert před prostějovskou radnicí. Čekalo je totiž vystoupení zpěvačky Hany Zagorové s kapelou Boom!Band. Jenže občas plány prostě nevyjdou, oblíbená umělkyně onemocněla a město tak muselo shánět náhradu. Netrvalo však dlouho a ta se podařila. A přijela v podobě Moniky Absolonové, energické zpěvačky, která s Boom bandem taky vystupuje. Svou kolegyni pak nahradila na jedničku. A Zagorové její mladší kolegyně poslala také spolu s fanoušky hezký vzkaz.

 

Začalo později, ale přesto. A pokračuje se vší parádou. Řeč je o Prostějovském „babím“ létě, nad kterým zprvu visel přinejmenším malý otazník. Důvodem byl samozřejmě koronavirus. Shodou okolností se změna dotkla i jeho středečního programu, z koncertu Hany Zagorové se stal zkrátka koncert Moniky Absolonové. Legewnda české pop-music totiž onemocněla, dostala angínu. Na Hanou tak vyrazila muzikálová zpěvačka, která přivezla zase trochu jiný styl zpěvu i vystupování. „Ohlasy ale byly skvělé, nejen na sociálních sítích. Dostali jsme i dopis, že přišli lidé na Hanku, ale zůstali na Moniku. A že neudělali chybu,“ byla spokojená Martina Drmolová, produkční, programový a kulturně výchovný pracovník KK Duha.
Koncert začal dvacátou hodinou, ale už předtím bylo znát, že dorazí velké množství lidí. Někteří právě na Hanu Zagorovou, protože netušili, že se nakonec její vystoupení neuskuteční.

. Další ale šli najisto. „Znám ji, je super. Občas jsem ji poslouchala, ty písničky taky znám. A mám ji ráda, proto jsme se přišly s dcerou podívat,“ prozradila paní Markéta.
Absolonová totiž nedokáže strhnout nejen zpěvem, ale také proto, že je na pódiu živel. Představila tak svého přítele Tomáše Hornu a zároveň si ze sebe i z něj dělala legrácky, zmínila také svou snahu zhubnout. „Štíhlá fakt nejsem, snažím se trochu zhubnout. Je to peklo v řetězech. Došlo na nejhorší, chodím běhat. Musím říct, že nic horšího jsem v životě nezažila,“ rozesmála publikum a zároveň se mu přiblížila. Monika Absolonová zkrátka ukázala, že řeší stejné problémy jako řada žen i mužů. Před i po tomhle přiznání ale posluchače potěšila výběrem písní, třeba Saxánou, písní Pod peřinou z doby, kdy se zpíváním začínala, nebo Jsi můj pán z muzikálu Drákula. „To je jediný muzikál, s nímž jsem byla v zahraničí: v Bratislavě, v Prešově a v Košicích,“ bavila dále zpěvačka.
Lidé se i díky tomu z koncertu vraceli spokojení, ba nadšení. Zpěvačka mnohokrát děkovala za přízeň, přivítání, vtipkovala. A hodně se divila velkým svítícím balónkům, které se ukazovaly v hledišti. „Tady je to tak krásný, mezi vámi chodí takové pěkné svítící věci, co to je?“ nevycházela z údivu. Obecenstvo si tak získala nejen svým zpěvem, ale také svým chováním. Neopomněla třeba ani na Hanu Zagorovou, kterou díky videu na mobilu s diváky pozdravila a popřála jí hodně zdraví. „Mám ji ráda, znám ji z muzikálů, když byla ještě svobodná, mladší, takže už ji pozoruji delší čas,“ usmívala se Daniela Lexová. Ji i další příznivce Moniky Absolonové přitom potěší postřeh, který udělala Martina Drmolová. „Mám možnost se s umělci setkat nejen na pódiu, ale také v zákulisí. Můžu říct, že byla úžasná, bezprostřední, komunikativní. Přesně taková, jakou ji lidé znají z pódia.“
Spokojenost nakonec byla i ve vedení města, které je organizátorem předradničních akcí. „Když mi Martina Drmolová napsala, ať jí okamžitě zavolám, že máme průšvih, zděsila jsem se... Byla jsem nejdříve velmi smutná, protože Hanka Zagorová je pro mě srdeční záležitost, a naprosto jsem si ji nedokázala nikým nahradit. Ovšem paní Absolonová se ukázala jako úžasná šoumenka, bavička a zpěvačka s nádherným hlasem. Nakonec vystoupení jsem jí sdělila, že je to již deset let, co ji Prostějov viděl naposledy, ale že pevně věřím, že tolik času opět čekat nebudeme, než ji opět pozveme k nám,“ uvedla pro Večerník Milada Sokolová, náměstkyně prostějovského primátora.

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...