Dobré dopoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Jindy klidný večer byl ve čtvrtek plný ruchu. Brodek u Prostějova se na jeden večer proměnil v divadelní Mekku. Do městyse zavítalo Moravské divadlo Olomouc, které si zámecký park vybralo jako jeden z cílů svého kočování. A vybralo si dobře, diváci se na hru Noc na Karlštejně nahrnuli ve velkém. Zklamaní přitom rozhodně nebyli, velkolepě pojatá hra se spoustou historických kostýmů, herců a kulisami se totiž spojila s humorem. Kdo tak na počin divadla dorazil, určitě nelitoval.

 

Divadlo, to je obvykle lepší, nejlépe pak společenské oblečení, decentní chování, občas sklenička vína. Vždycky je ale většinou bráno jako společenská akce. Tak tomu bylo i na jihu Prostějovska. Přesto ale byly některé věci jinak. Do divadla s pivem v kelímku? Proč ne. A kdo chtěl, mohl k tomu přidat kus vepřové kýty. Čtvrteční vystoupení tak nabídlo kromě kulturního i gurmánský zážitek. K uvolněné atmosféře pak pomohlo nepochybně i točené pivo stejně jako krásná, téměř jasná obloha.
Diváci se přitom měli skutečně na co těšit. Do Brodku u Prostějova totiž přijelo Moravské divadlo Olomouc, navíc s adaptací známé Noci na Karlštejně. Lidé se tak mohli těšit na císařovnu Elišku, Peška či na vévodu Štěpána, který navíc trousil společně s Petrem, králem cyperským a jeruzalémským, jednu hlášku za druhou. Ze zprvu spíše mysticky pojaté hry, v jejímž začátku císařovna skládala manželský slib, se tak stalo dílo plné komických momentů a jemného humoru. A lidé to ocenili. „Je to moc hezké, nám se to líbí. Je to určitě dobrý nápad takhle kočovat. Do divadla často nechodíme, ale když už někam jdeme, tak většinou do Prostějova,“ prozradila třeba Martina Benešová.

 

 

 

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...