Dobré poledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Organizátoři v pořadí již třináctého ročníku ROCK MEMORY OF to neměli letos vůbec jednoduché. Do poslední chvíle se majiteli pořádající agentury HIT TRADE Petru Zlámalovi honily hlavou myšlenky na přeložení akce do sálu Společenského domu v Prostějově. Předpovědi počasí totiž nebyly vůbec příznivé. Nakonec ale zvítězil selský rozum a rockeři se po roce opět sešli na pódiu U Vrbiček na plumlovské přehradě. Přestože vystoupení rockových kapel několikrát zkropil déšť, tedy lépe řečeno návštěvníky této oblíbené akce, všichni si sobotní večer u přehrady pochvalovali.

 

Tradiční festival je znám tím, že na něm vystupují dnes již legendární prostějovské rockové kapely. Jako první v rámci třináctého ročníku ROCK MEMORY OF vystoupila v sobotu po půl šesté večer coby zvláštní host skupina Majestico muzikus. „Co se týče této kapely, není co dodat! Myslím si, že je to hudební uskupení skvěle fungující s úžasnými muzikanty a neskutečně skvělým zpěvákem a výborným člověkem Oldřichem Vidmuchem. Plánujeme už do budoucna další a další spolupráci. Za mě jasná jednička s hvězdičkou,“ komentoval první hodinový blok písniček Petr Zlámal, majitel pořádající agentury HIT TRADE.
Už na konci prvního hodinového koncertu se z oblohy začaly snášet první kapky deště a během následujícího vystoupení skupiny ATD návštěvníci pořádně promokli. A U Vrbiček se jich sešlo na osm stovek! „Tak jako každý rok se nám bohužel počasí nepřiklání na naši stranu a vždy je pěkně až druhý den. Holt neporučíme větru dešti, to bylo kdysi za komunistů. Rozhodování je komplikované, sledujete weby s počasím, prognózy a tak dále. Proběhla samozřejmě jednání s panem Peštukou o možnosti konání akce ve Společenském domě a můžu jen konstatovat a poděkovat pánům Průšovi a Peštukovi za vstřícný přístup k této možnosti, které jsme nakonec nevyužili. Rozhodla o tom páteční polední předpověď, která byla úplně jiná jak sobotní skutečnost, a anketa mezi potenciálními návštěvníky, kteří rozhodli, že raději k této akci, i když s možností přeháněk, volí Vrbičky,“ sdělil Petr Zlámal. „Nakonec jsme větru a dešti tak trochu poručili,“ dodal s úsměvem hlavní organizátor.
Po již zmíněných dvou kapelách představily své rockové pecky další skupiny, které se na pódiu U Vrbiček střídaly po hodině až do sobotní půlnoci. Kapely Quercus, Plus a Kontakt předvedly parádní vystoupení, kterými rozehřály zmoklé publikum. „Vždyť já na ty kluky chodila už na zábavy v osmdesátých letech minulého století, takže si jejich koncerty nemohu nechat ujít ani dnes! Jsem ráda, že takový festival vůbec existuje,“ řekla Večerníku přímo na pláži U Vrbiček Jana Ohlídalová z Prostějova. „Letos bohužel nevystupovala prostějovská kapela KEKS, a to z důvodu nemoci jednoho člena kapely,“ připomněl ještě organizátor akce Petr Zlámal, který byl s úrovní akce velice spokojen. „Akce proběhla bez problému až do konce, a věřím, že ke spokojenosti všech návštěvníků. Samozřejmě musím poděkovat i Radkovi Kocourkovi za vzorně připravené občerstvení a zajištění stanu a přístřešků pro případ deště, což určitě bylo ku prospěchu akce,“ poznamenal Petr Zlámal, jenž byl rád i za osobní návštěvu jednatele Domovní správy Prostějov Vladimíra Průši s chotí.
Festival rockových kapel ROCK MEMORY OF se tradičně koná také jako vzpomínka na zesnulé prostějovské muzikanty. Letošní ročník byl ale ještě mnohem smutnější než kdykoliv při vzpomínkách na rockové bardy, kteří už nejsou mezi námi. Den před touto akcí totiž zemřel basista, skvělý muzikant a člověk s obrovským nadáním a citem pro muziku, člen kapely Plus Zdeněk Všetička! „Vlastně byl u zrodu prvního ročníku ROCK MEMORY OF v roce 2008. Bohužel věděl, co jej čeká, ale věřil, že za námi ještě v sobotu na chvíli přijede. Ale to už se nestalo, v pátek v podvečer nás opustil. Moc na něho budeme vzpomínat a vystoupení kapely Plus bylo v sobotu U Vrbiček věnováno právě jemu,“ uzavřel smutně Petr Zlámal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...