Příjemnou noc, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Od pondělí 27. dubna obnovuje na základě rozhodnutí vlády částečně svůj provoz pro veřejnost Městská knihovna v Prostějově, která bude fungovat v omezeném režimu. „Na zprovoznění a nachystání jsme měli jeden pracovní den. Otevření takto brzy jsme nečekali, předchozí zprávy hovořily o nejbližším možném termínu v červnu,“ zareagoval ředitel knihovny Aleš Procházka.


Provoz knihovny bude obnovován postupně. Budova zůstane nejméně první dva týdny (tedy do 8. května – pozn.red.) pro veřejnost uzavřena a příjem i výdej výpůjček bude probíhat přes okno v přízemí. „Vzhledem k prostorovým možnostem knihovny a očekávanému náporu návštěvníků nelze jiným způsobem zajistit bezpečnost jak čtenářů, tak zaměstnanců knihovny a dodržet všechna vládní nařízení. Čtenáři budou moct vrátit knihy, které mají doma půjčené, a budou si moct vyzvednout balíček předem objednaných knih,“ prozrazuje ředitel Městské knihovny Prostějov.
Knihy můžete objednávat nejlépe přes internet prostřednictvím služby „odlož knihu“ nebo
e-mailem, telefonicky, případně prostřednictvím papírového formuláře u knihovny. Každý čtenář si může objednat max. 5 výpůjček. „Vyzvednout si je budete moct, jakmile vám přijde potvrzení o připravených výpůjčkách. Vrácené knihy musí být ponechány pět dní v karanténě, až poté mohou být nabídnuty dalším čtenářům,“ upřesnil Aleš Procházka.
Hlavní budova knihovny bude otevřena od 8.00 do 18.00 hodin, dětské oddělení od 10.00 do 17.00 hod. Otevřeny budou i pobočky na Sídl. Svobody (pondělí 11.00-17.00 hod.) a na ul. Studentská (čtvrtek 11.00-17.00 hod.). „Před knihovnou dodržujte rozestupy a mějte roušku. Pokud do knihovny nutně nemusíte, odložte, prosím, svoji návštěvu na pozdější dobu, až nebudou platit tato omezení. Nemusíte mít obavu, všechny stávající výpůjčky i rezervace jsou prodloužené až do 1. června 2020 a upomínky nenabíhají. Přispějete tak nejen k bezpečí nás všech, ale také k lepšímu rozjezdu knihovny,“ vzkazuje ředitel knihovny. „Zatím nemůžeme předvídat další vývoj situace. Aktuální informace budeme zveřejňovat na našich stránkách www.knihovnapv.webnode.cz a Facebooku,“ vzkazuje Procházka.
„Ačkoliv ještě před pár dny avizovala vláda České republiky, že otevření knihoven plánuje až na počátek června, zareagovala prostějovská knihovna na posun termínu promptně. Chtěla bych proto zaměstnance i ředitele knihovny pochválit za tento přístup. Je samozřejmostí, že zaměstnanci budou pracovat za zvýšených bezpečnostních opatření, budou vybaveni rukavicemi, ochrannými štíty, k dispozici i desinfekce,“ uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...