Dobrý podvečer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Divadlo Plyšového medvídka je známé řadou akcí. Většinou jsou určené dětem, ale neomezuje se jen na malé ratolesti.

Do Prostějova přivedlo například i tvorbu z Dálného východu, z Japonska. A loni uspořádalo divadlo také akci 30 klíčů pro samet, které naopak představovaly život před rokem 1989. S tím vším je však načas konec – divadelníci po nařízení nouzového stavu museli pozastavit činnost.

„Divadlo ze dne na den muselo omezit fungování. Stihli jsme odpremiérovat ve školce v Olomouci Záhadu dědečkova dvorku a na druhý den nám řekli, ať nejezdíme,“ řekl k začátku konce aktivity divadla umělecký šéf a výrazná postava divadelníků Konrád Popel. Následky přitom mohou být obrovské. Naplánovaných akcí mělo Divadlo Plyšového medvídka celou řadu. „Pokud nebudeme hrát do konce sezóny, divadlo neodehraje zhruba stovku představení. Dopady to bude mít značné. Budeme zřejmě muset omezit vznik nových představení,“ poznamenal smutně Popel. Divadelníci navíc aktuálně ani nezkouší. „Dvoreček jsme stihli dozkoušet doslova za pět dvanáct, odehrát a žel už nevyhrát. To je pro představení to nejhorší. Šlo k ledu a až bude jasné co a jak, rozmrazíme, oprášíme a vyhrajeme. Například Bobři od bobří řeky – letní pohádka s obnovenou premiérou v květnu – se zkoušet letos nebudou. Přesunou se zřejmě na příští sezónu,“ vyjádřil se k aktuální situaci a plánům divadla.
Jak ale optimisticky v závěru uvedl, koronavirus nezapůsobil na divadlo jen negativně. Přinesl i něco nového a svým způsobem inspiroval. „Pozitivní jsou nové nápady. Vzniká nová vánoční pohádka Ukradený stromeček, která bude bezesporu parádní. A na začátek roku 2021 Mrož Ambrož, zimní pohádka, tam se odrazí téma s chřipkou, rýmou i globálním oteplováním u mrože Ambrože na severním pólu,“ prozradil Konrád Popel. Svým způsobem pak bude mít hra o mroži i výchovný charakter. „V Ambrožovi, jak jsem uvedl, je to jasné, tam bude i nachlazený mrož s rouškou učit děti, jak se chovat, když je někdo sám nemocný, taky aby nikoho nenakazil. To je na této krizi nejpodstatnější. Naučit se být zodpovědný a ohleduplný,“ zakončil umělecký šéf divadla, který nyní vyhlíží další možnosti umělecké tvorby.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...