Dobrý večer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

foto4Odpolední základní skupiny 18. ročníku Krumsínského Haná Cupu sice byly o poznání vyrovnanější než ty dopolední, přesto však i ony skončily bez většího překvapení. Favorité (opět s jednou výjimkou) buď kralovali, nebo zvládli vypjatá dramata, a mezi osmifinalisty tradičního turnaje v malé kopané tak nechybí žádný z horkých adeptů na zisk trofeje.

Dost nahnáno mohla mít v grupě E Jiřina Prostějov, ale po dvou slabších střetnutích pořádně zabrala a smetením obou zbylých soupeřů prošla dál ze druhého místa. Před ní skončila navzdory závěrečnému debaklu 0:7 Řešetova Lhota, třetí a poslední postupovou příčku brali díky zmíněné kanonádě Night Boys. Druhý nasazený Hlučín si v nabité skupině musel nechat na úspěch zajít chuť.

Naprosto hladce pod taktovkou papírově nejkvalitnějších celků proběhlo efko, kde tři postupové pozice s převahou obsadily výběry FC Pivo, Vyprahlo Konice a AC Roma. Podobně jednoznačně se vyvinulo háčko ve prospěch tria KOSTKY a LISTY, BVD a Sexmeralda. Byť i tady konečné pořadí definitivně stanovily až závěrečné duely.

Naopak ohromnou dramatičnost nabídla skupina G, v níž díky maximální vyrovnanosti skončila plná polovina z deseti utkání remízou. Zkušeně se v téhle šachové partii zorientovaly favorizované mančafty AC Zavadilka a Helas Brno B na prvních dvou postech, průnik dál oslavil též Plumlov. Těsný, tím bolestnější smutek z vypadnutí naproti tomu zavládl v béčku Brodku u Prostějova.

Podstatné je, že úvodní den Haná Cupu proběhl zásluhou výborné organizace úplně hladce a také bez závažnějších zranění. Osmifinálové skupiny startují v neděli 6. července od 10.00 hodin a Večerník bude s vámi zase u toho!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...