Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Haná Cup 2012Dvakrát až penaltový rozstřel rozuzlil boje o postup do finále. Na hřišti 1 se tak nejprve po remíze 1:1 stalo v duelu Chocně s Jiřinou, o půlhodinku později se to opakovalo v zápase Hané s Relaxem. Napoprvé byla nutná až čtvrtá série, napodruhé byl posledním šestý pokus. O jednu více nakonec proměnili hráči Jiřiny a Hané a zajistili si vstupenku do finále.

V úvodním semifinále mezi Pelinami Choceň a Jiřinou Prostějov hráli dlouho prim brankáři. Ohánět se musel zejména gólman Jiřiny Leo Prachař a déle než poločas si na něj nikdo nepřišel. Likvidoval hlavičky i zakončení kopačkami a Východočeši si s ním nevěděli rady.

Prosadili se až po přestávce. Přímý kop skončil zblokováním na rohový, na něj si naběhl Gerčák a svou druhou brankou ve vyřazovací části poslal tradičního účastníka do vedení – 1:0. Jiřina se snažila vyrovnat, dlouho se jí to ale nedařilo a zdálo se, že skončí bronzová. Ujala se až jedna z posledních střel v závěru utkání a díky Vinklárkovi se šlo na penalty.

Začínala Jiřina a David Pekař uspěl. Po něm si míč vzal Libor Gerčák a svého kolegu v bráně také chladnokrevně překonal. Gól dal i Jan Nečas a Jiřina opět vedla. Jako čtvrtý šel na rozstřel Jakub Gerčák a vyrovnal. Po něm si vzal míč i druhý gólman Prachař a dal třetí branku. Choceňský Novotný musel vyrovnat, vyrovnal a pokračovalo se. Nyní začínala Choceň a Dostál ranou doprostřed neuspěl. Naopak Vinklárek ano a první finalista byl znám. Stala se jím prostějovská Jiřina.

Druhé semifinále mezi S.K. Haná a Relaxem Prostějov bez branek neskončilo. Losovu střelu na zadní tyč sice ještě „Kolja“ vykopl a s Holubovým pokusem si poradil i Radek Vybíhal, ale pak už se vlnila síť. Pavel Los poslal Hanou do vedení, po rohovém kopu výborném Losově voleji a zákroku gólmana pak dorážkou pod břevno zvýšil Michal Chum – 2:0.

Relax patřil konec druhého poločasu a dokázal dvoubrankové manko smazat. Přímý kop od pravé lajny zužitkoval náběhem na zadní tyč a nastavením nohy Pavel Voráč, Petr Kiška jesličkami vyrovnal – 2:2. v závěru se ještě Haná dožadovala penalty, ale stažení Dana Koláře neshledali rozhodčí jako faul. Opět tak rozhodl až rozstřel.

Tomáš Mazouch dal, Ivo Zbožínek angličanem taky. Pavel Los poslal míč neomylně do šibenice a Petr Kiška jen do tyče. Daniel Kolář tak mohl rozstřel ukončit, ale napálil gólmana. Vyrovnání a prodloužení tak měl na kopačce Karel Frantík, ale také pouze orazítkoval tyč a do finále po druhém úspěšném penaltovém vyvrcholení prošla S.K. Haná.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...