Dobré poledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

To musel udělat neskutečný lotr! Desítky majitelů aut z Vrahovic nyní zuří nad počínáním stále neznámého vandala, který v několika ulicích ostrým předmětem poničil desítky osobních vozidel nebo dodávek. Na jednom z automobilů dokonce prořezal všechny pneumatiky. Nezjištěný gauner řádil ve Vrahovicích podle policie v noci z pondělí 28. na úterý 29. září. Vandal se stal terčem zloby i dvou komunálních politiků, kteří v této části Prostějova bydlí.

 

Poškrábané karoserie, ulomená nebo zkroucená zrcátky, propíchnuté pneumatiky. Zatím nedopadený šílenec řádil v noci na úterý v ulicích kpt. Nálepky, Josefa Suka, Ivana Olbrachta, Hanačka a v dalších lokalitách Vrahovic. „Poškozeny jsou desítky vozidel a podle mého názoru půjde o statisícové škody. Poblíž mého domu ten idiot ostrým předmětem, možná nožem, poškrábal po celém obvodu zcela nové BMW, výrazné škody pak utrpěla další vozidla v okolí. Mně osobně poničil vandal dvě auta, jedno volební SPD a pak také i mé vlastní. Takovému hajzlíkovi patří zpřerážet obě ruce. Já jen doufám a věřím, že ho policie vypátrá,“ sdělil exkluzivně Večerníku prostějovský zastupitel Pavel Dopita, který bydlí právě v ulici kpt. Nálepky.

Jeho sousedem je náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal. „Prosím Večerník o zveřejnění žádosti o pomoc při hledání pachatele a také obyvatele, aby byli všímaví a při podezření volali městskou policii a zároveň, aby všichni poškození, kteří tak dosud neučinili, nahlásili událost Policii ČR,“ vyzval veřejnost Rozehnal, který přiznal, že magistrát uvažuje o vypsání odměny pro toho, kdo policii dovede k pachateli tohoto vandalského činu.
Sociální sítě a facebooková stránka Naše Vrahovice jsou zaplněny ostrými vyhlášeními poškozených. „Pracky urazit,“ vzkazuje prozatím neznámému lotrovi například Helena Večerková.
K případu se bohužel zatím podrobně nevyjadřuje prostějovská policie. „Můžeme potvrdit, že jsme přijali oznámení o poškození několika osobních automobilů v Prostějově-Vrahovicích přes noc z 28. na 29. září. Případ šetříme pro podezření z přečinu poškození cizí věci a po pachateli pátráme. Pokud by vaši čtenáři mohli přispět k jeho odhalení a dopadení, rádi jejich informace přijmeme,“ odpověděl stručně na dotaz Večerníku František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...