Dobré dopoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Zastupitelé v úterý bez dlouhých diskusí vzali na vědomí výsledky hospodaření města za první pololetí tohoto roku. Jak už Večerník informoval veřejnost v minulém vydání, rozpočet statutárního města Prostějova za prvních šest měsíců roku vykazuje přebytek ve výši 87,54 milionu korun.


„Zatímco schválený i upravený rozpočet města na rok 2020 vykazuje na základě zařazených investičních akcí požadavek na schodkové hospodaření, průběžné hospodaření města skončilo ve sledovaném období v plusových číslech. Skutečný objem přijatých prostředků tak v prvním pololetí převýšil uskutečněné výdaje. A to i přes dopady koronavirové krize, se kterými se město muselo vypořádat,“ konstatoval před zastupiteli Radim Carda, vedoucí finančního odboru prostějovského magistrátu.
„Jako významný faktor, který se podílí na pozitivním průběžném výsledku hospodaření a díky kterému má město dobrou výchozí pozici na následující období ekonomické krize, bychom rádi zmínili i nulový ukazatel dluhové služby daný tím, že město Prostějov ke svým dobrým finančním výsledkům nepotřebovalo žádné bankovní úvěry a bylo schopno tak vysoké investiční výdaje financovat ze svého rozpočtu a finančních rezerv. Konzervativní řízení rozpočtu, nulové zadlužení města, výbornou likviditu a vysoké provozní přebytky ocenila i ratingová společnost Moody's Investors Service, která městu Prostějov udělila výborný mezinárodní rating na úrovni Aa3. Tento stupeň představuje bezpečnou investici s nízkým rizikem,“ připomněl ještě Carda.
Zastupitelé výsledky městského rozpočtu za první pololetí tohoto roku schválili drtivou většinou hlasů napříč politickým spektrem.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...