Dobré odpoledne, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 kovacikRozsudek nad gangem zlodějů aut v čele s Jiřím Žouželkou provázely emoce. Právě Žouželka, který jako jediný „vyfasoval“ nepodmíněný trest, se nevybíravým způsobem otřel o elitního prostějovského kriminalistu. Právě o toho, který ho skvělou a precizní prací dostal do kriminálu, a za což byl před několika týdny vyznamenán policejním prezidentem! „Kováčík je jedna ruka s Vlado Rožičem,“ pronesl u soudu Jiří Žouželka.

Toto prohlášení vyřčené v návalu Žouželkova vzteku nad jeho odsouzením se objevilo v jenom z prostějovských médií, které si však nedělalo hlavu s vyjádřením protistrany a jednoduše očernilo jednoho z elitních prostějovských detektivů. Jak totiž známo, Vlado Rožič je v současnosti jedním s nejhledanějších zločinců v republice a mnozí ho považují za nebezpečného mafiána. A s ním má být policista Michal Kováčík jedna ruka?

„Když jsem se dočetl, co o mně před soudem pan Žouželka prohlásil, nemohl jsem tomu uvěřit. Tento člověk, který ukradl desítky aut a udělal tolik lidí nešťastnýcmi může o někom tvrdit, že je spolčený s mafiánem? Pak jsem si ale uvědomil, že to řekl ze msty. Byl jsem totiž členem vyšetřovacího týmu, který ho dostal před soud a teď vlastně i do kriminálu. Z jeho strany jde o vymyšlenou a cílenou lež,“ řekl exkluzivně Večerníku Michal Kováčík, příslušník Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Policie ČR v Prostějově. „Je strašně zvláštní, že Jiří Žouželka po celý soudní proces odmítal vypovídat. Ovšem poté, co se na veřejnost provalil případ Vlada Rožiče, tak si na jeho jméně postavil svoji obhajobu. Nikdy předtím ale o Rožičovi nemluvil, stejně jako jeho kumpáni i v přítomnosti svých fundovaných obhájců, když spolupracovali s kriminalisty při vyšetřování rozsáhlých krádeží aut. Pan Žouželka dokonce před soudem předstíral, že Rožiče vůbec nezná. A teď zasvěceně tvrdí, že já jsem s Rožičem jedna ruka? Kdyby to nebylo tak závažné obvinění, tak bych řekl, že je k smíchu,“ dodal Michal Kováčík.

Pro dokreslení obrázku je nutno Prostějovany upozornit na to, že právě elitní detektiv prostějovské kriminálky Michal Kováčík byl nedávno se svým kolegou Radimem Ošlejškem a dalšími policisty z Krajského ředitelství Policie ČR vyznamenán ministrem vnitra Janem Kubicem a policejním prezidentem Martinem Červíčkem při vyhlašování výsledků Policista roku 2011. Pracovní skupina Koncern, která se zasloužila o rozkrytí nejrozsáhlejší organizované činnosti na úseku krádeží aut za poslední desetiletí, skončila v celostátním měřítku na druhém místě!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...